Companii CSR Stiri Tech

Schneider Electric – nou modul software pentru racirea centrelor de date

7 iul. 2015 2 min

Schneider Electric – nou modul software pentru racirea centrelor de date

Reading Time: 2 minute

Schneider Electric a lansat Data Center Operation: Cooling Optimize, un modul suplimentar disponibil in cadrul suitei software de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM) StruxureWare for Data Centers. Aceasta noua functionalitate imbunatateste modul de operare a sistemelor de racire deja existente din centrele de date, asigurand o reducere semnificativa a consumului de energie si a costurilor operationale, precum si diminuarea riscului de aparitie a incidentelor legate de racire, arata compania, intr-un comunicat de presa.

„Cele mai multe sisteme de racire a centrelor de date sunt proiectate astfel incat si cele mai fierbinti rack-uri din unitate sa fie aprovizionate cu suficient aer rece. Acest lucru duce la risipirea unei importante cantitati de energie in procesul de supra-racire a intregului sistem, in cazul unui design traditional. Este imposibil pentru managerii acestor centre de date sa decida cum pot evita supra-racirea fara a risca intreruperi cauzate de caldura, atat timp cat nu detin informatiile necesare pentru a face acest lucru in siguranta”, a declarat Soeren Brogaard Jensen, Vice President, Enterprise Software and Managed Services, Schneider Electric.

Data Center Operation: Cooling Optimize ajuta managerii centrelor de date sa inteleaga complexitatea circulatiei aerului din interiorul spatiilor lor, inclusiv sursele de caldura si modul in care acestea sunt influentate de procesul de racire. Este un sistem cu circuit inchis, ceea ce inseamna ca este capabil sa invete din alte actiuni precum ajustari ale temperaturii de intrare, adaugiri de echipamente si modificari ale sarcinii IT, astfel incat racirea centrului de date sa fie optimizata constant.

Odata instalat, Cooling Optimize permite operatorilor sa monitorizeze in timp real statusul functionarii centrului de date si sa determine impactul oricarui eveniment legat de racire. De asemenea, contribuie la anticiparea si evitarea problemelor legate de supra-incalzire, puncte fierbinti sau capacitate. Printr-o analiza continua a consumului de energie, cerintele de capacitate din viitor pot fi planificate, iar eventuale dificultati de racire pot fi eliminate. Data Center Operation: Cooling Optimize automatizeaza un raspuns la schimbarile din mediul centrului de date pentru a reduce punctele fierbinti (acolo unde cerintele sarcinii depasesc capacitatea de racire) si pierderile de energie (acolo unde capacitatea de racire depaseste nevoile de racire).

Intr-un studiu de caz recent, sistemul a fost optimizat de un furnizor major al Pacific Telco pentru a masura, analiza si controla in mod automat capacitatea de racire, astfel incat sa se plieze pe cerintele unui mediu dinamic al unui centru de date. Avand totul grupat intr-un singur spatiu, utilizatorul a reusit sa opreasca 13 unitati de tip CRAC imediat dupa incheierea instalarii si configurarii, economisind astfel, in medie, 37% din energia utilizata in primul an de operare. Odata investitia recuperata, clientul implementeaza acum Data Center Operation: Cooling Optimize in toate centrele sale de date.

„Combinand soft-ul optimizat care colecteaza informatiile in mod inteligent si senzorii wireless din rack-urile centrului de date, managerii centrelor de date pot incepe imediat sa opereze cu incredere facilitatile existente, apropiindu-se de standardele ASHRAE privind termeratura de intrare fara a se expune riscurilor privind disponibilitatea si fara a investi in sistemele de racire existente. Odata puse in functiune, acestea pot anticipa o reducere de pana la 40% a costurilor de racire”, a adaugat Soeren Jensen.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: