Stiri Antreprenori Tech

Jay-Z a vândut Tidal cu aproape 300 mil. $ către Square, compania fondatorului Twitter, Jack Dorsey

5 mart. 2021 2 min

Jay-Z a vândut Tidal cu aproape 300 mil. $ către Square, compania fondatorului Twitter, Jack Dorsey

Reading Time: 2 minute

Compania de plăți Square, fondată și gestionată de Jack Dorsey, CEO Twitter, a anunțat achiziția serviciului de streaming de muzică Tidal, deținut de Jay-Z.

Conform unui comunicat de presă, Square va plăti 297 de milioane de dolari pentru un pachet majoritar de acțiuni al Tidal. În urma acordului, Jay-Z devine membru al Consiliului de Administrație al Square.

Platforma de streaming de muzică a fost lansată în 2014 și a fost achiziționată în 2015 de un consorțiu de artiști, printre care și Jay-Z, pentru 56 de milioane de dolari. Atunci, artiștii au vrut să aibă o alternativă la Spotify.

Chiar și așa, Tidal a avut probleme în a concura cu rivali mai mari precum Spotify. Va fi interesant de văzut cum va evolua serviciul după această achiziție.

Am spus de la început că Tidal înseamnă mai mult decât streaming de muzică și, după șase ani, a rămas o platformă care sprijină artiștii aflați în orice etapă a carierei lor. Artiștii merită instrumente mai bune care să-i ajute în traseul lor creativ. Am discutat cu Jack de multe ori despre posibilitățile nelimitate ale Tidal și asta m-a inspirat în legătură cu viitorul platformei”, a declarat Jay-Z.

Square a pornit la drum cu plățile mobile, dar în ultima perioadă și-a diversificat portofoliul de servicii, oferind instrumente de business pentru companii mici, inclusiv propria bancă pentru a oferi servicii financiare comercianților care folosesc cititorul de carduri al companiei.

Totul se reduce la o idee simplă: să găsim noi modalități pentru a sprijini artiștii. Ideile noi se află în locurile unde sectoare diferite se întrepătrund și credem că unul dintre acestea este la intersecția dintre muzică și economie”, a spus Jack Dorsey, cofondator și CEO al Square.

Tidal are un catalog de peste 70 de milioane de melodii și 250.000 de clipuri video la calitate înaltă, serviciul fiind disponibil în 56 de țări din toată lumea, inclusiv în România.

Jack Dorsey și Shawn “Jay-Z” Carter au mai colaborat recent, lansând un fond de dezvoltare bitcoin.

Foto 14680158 © ArtofchrizDreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: