fbpx
Finanțe

Juncker: Nu va exista un Grexit1 min

13/07/2015 < 1 min read

author:

Juncker: Nu va exista un Grexit1 min

Reading Time: < 1 minut

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat luni, dupa 17 ore de negocieri purtate de liderii zonei euro, ca nu va exista un Grexit si ca liderii europeni “sunt multumiti de rezultat”, informeaza Reuters.

“Nu va exista un Grexit şi, astfel, suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute”, a declarat Jean-Claude Juncker (foto) într-o conferinţă de presă, după încheierea negocierilor maraton privind criza din Grecia.

Presedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat la randul sau ca 25 de miliarde de euro vor fi folositi pentru a recapitaliza bancile elene.

Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, ministrii de Finante vor discuta de urgenta modalitati de a ajuta Grecia sa obtina resursele necesare pe termen scurt. Dupa procedurile nationale, Eurogrupul va lucra cu institutiile pentru a continua negocierile.

Liderii zonei euro au ajuns luni in unanimitate la un acord cu privire la Grecia referitor la un nou program de asistenta financiara de la creditorii internationali (Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana).

Liderii statelor din zona euro s-au reunit inca de duminica seara pentru a decide daca sunt sau nu indeplinite conditiile pentru inceperea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistenta financiara de la creditorii internationali (Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana), al treilea program de acest fel in ultimii cinci ani. Reuniunea la nivel inalt a zonei euro a fost precedata de una a ministrilor de finante (Eurogrup). Acestia au elaborat un document potrivit caruia un eventual nou program de asistenta financiara pentru Grecia este estimat la 82-86 miliarde de euro.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *