Stiri

Proiect educațional Junior Achievement România și OMV Petrom pentru liceeni

9 iul. 2021 2 min

Proiect educațional Junior Achievement România și OMV Petrom pentru liceeni

Reading Time: 2 minute

Proiectul Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta, dezvoltat de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul OMV Petrom, oferă elevilor de liceu oportunitatea de a dobândi și a-și dezvolta aptitudini antreprenoriale și profesionale care îi ajută să contribuie la bunăstarea comunității din care fac parte.

Structurat în 3 etape dedicate elevilor și profesorilor, demersul educațional este facilitat de voluntarii OMV Petrom, care, prin experiența lor profesională și exemple de bună practică inspirate chiar din activitățile zilnice de la locul de muncă, încurajează și stimulează dezvoltarea creativității, comunicării și lucrului în echipă.

Școala de primăvară a reunit anul acesta 72 de elevi din 29 de licee și 18 județe din țară. Tinerii au lucrat, timp de 4 zile în echipe mixte coordonate de voluntarii OMV Petrom, la dezvoltarea unui proiect care să răspundă unei probleme specifice identificate în comunitate.

Tema lansată echipelor de elevi a fost Școala Viitorului”,iar ideile propuse de tineri au fost foarte inspirate și apreciate de juriu.

Locul 1 –proiectul Follow your passion, care propune o orientare vocațională clară în dezvoltarea curriculumului școlar

Locul 2 –proiectul aplicației multifuncționale Teachgram

Locul 3 –platforma de evaluare și notare Unknown: facem necunoscutul cunoscut

Activitățile de training destinate profesorilor, derulate pe parcursul a 4 webinare susținute de consultanții voluntari OMV Petrom, au înregistrat un număr total de 324 de participanți.

Obiectivul întâlnirilor virtuale a fost familiarizarea cadrelor didactice atât cu modalitățile de predare de tip learning by doing și project-based, cât și cu metodele actuale de organizare a evenimentelor interactive online.

Webinarele adresate elevilor de liceu au stârnit interesul și curiozitatea tinerilor, dornici să afle de la profesioniștii din business detalii despre modul în care își pot îmbunătăți mentalitatea antreprenorială sau dobândi cunoștințele practice și atributele de care au nevoie în viitoarea viață profesională. La webinarele dedicate tinerilor și derulate cu sprijinul voluntarilor OMV Petrom au luat parte 2.506 elevi și 107 profesori.

Cele 3 etape ale proiectului Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta, derulat în parteneriat cu OMV Petrom, își propun să formeze o strânsă legătură între voluntari, profesori și elevi, în vederea acumulării de cunoștințe, abilități și aptitudini necesare asigurării unui viitor sustenabil pentru noile generații.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: