Biz Singapore Exclusiv in Singapore

La telefon prim-ministrul

ian. 28, 2015 2 min

La telefon prim-ministrul

Reading Time: 2 minute

Cand am inceput documentarea pentru #BizSingapore, nu stiam la ce sa ma astept. Stiam destul de multe despre acest stat, stiam ce se intampla si care sunt atuurile lui, dar nu stiam cum o sa reactioneze interlocutorii nostri, avand in vedere ca primeau mailuri de la cineva din cealalta parte de glob.

Insa spre surprinderea mea, cei carora le scriam, au primit cu interes si caldura venirea noastra si interesul pentru tara lor. Au raspuns pozitiv e-mailurilor si au confirmat intalnirile destul de rapid.

Mai greu a fost sa gasim adresele de mail ale persoanelor care ar fi putut sa ne ajute. In decursul “calatoriei” virtuale de documentare, am ajuns si pe site-ul guvernului. Ca tot jurnalistul, mi-am zis: e aici nu o sa am prea mult succes, avand in vedere experienta cu autoritatile de la noi sau de prin alte parti.

Am ramas complet socat, cand am dat peste o baza de date publica, cu toate datele de contact ale tuturor oficialilor din ministerele si instutiile publice din Singapore. Chiar si ale prim-ministrului Lee Hsien Loong. Nu mi-a venit sa cred ca exista atata transparenta, incat sa poti gasi la un click distanta modul de a intra in contact cu oficialii statului.

Singapore este recunoscut pentru ca este un model de transparenta, de aceea are si succesul international atat in randul investitorilor, cat si al rezidentilor. Nu e de mirare ca statul progreseaza cu o viteza care noua ni se pare ametitoare. Aceasta este viteza lui normala de functionare, un stat care lucreaza cu oamenii, pentru oameni.

Ca sa vedeti cu ochii vostri, va rog sa intrati aici, unde veti gasi baza de date de care va spuneam si tot ce alte informatii v-ar interesa despre Singapore pentru o calatorie de placere sau una de afaceri.

credit foto: © Paulcowan | Dreamstime.comSingapore Flag Photo

Lasă un răspuns