Biz Singapore

Masini scumpe, trafic redus

26 ian. 2015 < 1 min

Masini scumpe, trafic redus

Reading Time: < 1 minut

Am sosit azi in Singapore si am fost usor surprins de traficul deloc aglomerat. Dincolo de sistemul public de transport extrem de bine dezvoltat, mai exista o explicatie: e foarte costisitor sa ai masina in orasul-stat din Asia.

Mai exact, taxele si accizele pentru o masina noua ajung la 150% din valoarea masinii. Ati citit bine, masinile noi sunt o data si jumatate mai scumpe decat valoarea „de catalog” din alte tari. Si asta nu este totul. Orice masina trebuie sa detina un permis de circulatie valabil timp de 10 ani, care costa circa 55.000 de dolari americani. Si numarul acestor permise este limitat, doritorii fiind nevoiti sa liciteze pentru unul. Iar costul detinerii unei masini porneste de la 1.000 de dolari americani pe luna (incluzand taxe de parcare si de drum, dar si combustibilul).

Totul face parte din planul guvernului de a reduce poluarea si aglomeratia in trafic, in conditiile in care, fara aceste obstacole, nivelul de trai foarte ridicat ar permite unui procent important din populatie sa-si cumpere masini si sa aglomereze imediat strazile din Singapore.

Rezultatul a fost vizibil, numarul vehiculelor care circula in Singapore inregistrand o rata de crestere de numai 0,5% in 2014.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: