Lifestyle Stiri

La Vinuri, înainte

28 apr. 2017 < 1 min

La Vinuri, înainte

Reading Time: < 1 minut

Băuturi autohtone de top și o varietate de răsfățuri culinare românești pot fi savurate la noul gastro wine bar cu specific românesc, La Vinuri. Localul se află în vecinătatea Ateneului și face parte din grupul Le Manoir.

Meniul de vinuri cuprinde 50 de etichete atent selecționate de la producători din principalele regiuni viticole ale țării -Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia și Transilvania- printre care se numără unele dintre cele mai bune crame românești: Davino, Petro Vaselo, SERVE, Metamorfosis, Prince Știrbey. Mai mult, oaspeții se pot bucura de o selecție de șprițuri de Dealu Mare și Oltenia, preparate după metoda clasică, cu sifon.

Localul vine cu preparate culinare românești, cum ar fi: platoul de mezeluri din carne de Mangalița, brânzeturile cu tradiție, spuma de vinete sau fasolea bătută, servită cu ceapă.

„În calitate de importatori de produse gastronomice și vinuri franțuzești, precum și de operatori de restaurante, de peste 13 ani, ne bucurăm să observăm că există o ofertă generoasă de produse românești bune și că artizanii autohtoni acordă o atenție tot mai mare tehnicilor de preparare. Am deschis La Vinuri, fiindcă am identificat atât crame, cât și furnizori care ne pot livra constanță în calitate, și am decis să completăm această selecție cu câteva preparate tradiționale, precum sarmalele și drobul de miel, create în bucătăria localului”, declară Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir.

Noul local are o capacitate de 20 de locuri la masă, în interior și 20 pe terasă. Ambianța este una modernă, în care se remarcă o serie de accente specifice culturii locale: țesături oltenești realizate la războaie tradiționale, vase de lut și o colecție de pictură, ce aduce împreună nume precum Arthur Verona, Constantin Piliuță, Sorin Ilfoveanu, Ștefan Câlția, Ștefan Pelmuș și Teri Iacsa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: