Tech Stiri

Lanțul de restaurante Mesopotamia a introdus un sistem de comandă touchless

2 iun. 2021 3 min

Lanțul de restaurante Mesopotamia a introdus un sistem de comandă touchless

Reading Time: 3 minute

Lanțul de restaurante Mesopotamia, în parteneriat cu producătorul de software Acrelec, implementează un sistem inovator prin instalarea unor kiosk-uri touchless care le va permite clienților să plaseze o comandă fără să atingă ecranul dispozitivului.

Sistemul este pus în practică, pentru început, în cele două restaurante proaspăt deschise în centrul comercial AFI Cotroceni, prin care brandul ajunge la un total de 45 de locații în întreaga țară. Compania intenționează să extindă acest sistem.

Mesopotamia kiosk touchless 2

Prototipul utilizează un sistem de camere și senzori de profunzime care urmăresc mișcarea mâinii deasupra ecranului și detectează poziția precisă a acesteia, precum și zona către care indică. Astfel, clienții își pot selecta produsele dorite cu ușurință, fără a interacționa fizic cu kioskul. Camerele nu rețin informații video despre clienți ulterior înregistrării comenzii.

Modulul touchless a venit ca un răspuns prompt la contextul actual socio-sanitar și din nevoia restaurantelor de a maximiza siguranța clienților în interiorul restaurantelor. Anul trecut, KFC România a lansat primul prototip al unui kiosk de comandă touchless.

„Decizia de a instala aceste dispozitive a venit firesc, în contextul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care ne dorim ca toți cei care ajung în restaurantele noastre să se simtă în siguranță. Obiectivul nostru a fost de la bun început să investim în calitate și siguranță, iar acest pas vine în completarea tuturor măsurilor luate până în prezent pentru securitatea sanitară a clienților care au încredere în serviciile și produsele Mesopotamia.”

Răzvan Lica, Director Regional Mesopotamia

Kiosk-ul touchless funcționează pe baza unor senzori de mișcare, care activează ecranul când se fac gesturi în apropierea acestuia fără ca utilizatorul să atingă suprafața. Bornele de comandă au capacitatea de a trece dincolo de interfețele cu ecran tactil simple la comenzi personalizate, bazate pe AI, prin integrarea în sistemele POS existente.

„Modulul touchless este atașat bornelor de comandă Acrelec pentru a oferi clienților o experiență 100% fără atingere în cazul plății cu cardul bancar. Prototipul touchless funcționează pe baza unui sistem de camere video de profunzime, care urmăresc în timp real mișcarea mâinii deasupra ecranului bornelor de comandă.”

Nicolae Moldovan, reprezentant Acrelec

Acrelec Software este principalul producător de software al grupului Acrelec, furnizor de servicii de transformare digitală care colaborează cu cele mai mari nume din retail și fast-food, oferind pachetul întreg (software, hardware și servicii) în vederea reimaginării experienței clientului pentru era digitală. Acrelec are peste 20.000 de instalări în 49 de țări și peste 900 de angajați la nivel mondial.

Mesopotamia restaurant AFI

Lanțul de restaurante de tip fast food Mesopotamia numără 45 de restaurante, prezente în 18 orașe din România: București, Iași, Ploiești, Oradea, Sibiu, Constanța, Craiova și Bacău, Timișoara, Cluj-Napoca, Arad, Galați, Brașov, Brăila, Târgu Mureș, Satu Mare, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Zalău, Buzău și Târgoviște.

Pe 29 mai, compania a inaugurat două noi locații, ambele în centrul comercial AFI Cotroceni: o locație situată la parter în zona foodcourt, iar cea de-a doua la etaj, vis a vis de Cinema City, aceasta incluzând și conceptul sweet corner Meso’s. Fondatorii rețelei Mesopotamia plănuiesc să deschidă alte 15-20 de locații în următoarea perioadă.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: