Business Companii Tech

Vladan Pekovic, noul CEO al Telekom România

9 nov. 2020 2 min

Vladan Pekovic, noul CEO al Telekom România

Reading Time: 2 minute

Grupul de companii Telekom Romania anunță numirea lui Vladan Pekovic (foto) în poziția de CEO, începând cu data de 9 noiembrie. Vladan Pekovic, Director Executiv Tehnologie și Informație, Telekom Romania, va prelua conducerea operațiunilor din România, înlocuindu-l pe Miroslav Majoroš care își încheie mandatul.

Vladan Pekovic (49 de ani) este un profesionist cu o carieră internaţională acumulată pe pieţe din Europa, Africa, America Latina şi Statele Unite ale Americii, având peste 22 ani de experienţă în industria telecomunicaţiilor, în care s-a axat pe integrarea reţelelor şi a sistemelor IT, precum şi pe implementarea, dezvoltarea şi operarea celor mai complexe şi avansate reţele mobile şi fixe. În același timp, pe parcursul carierei sale a demonstrat și competențe de leadership și angajament față de rolul deținut, ghidând și conducând eficient echipe complexe, multiculturale.

Înainte de a se alătura echipei Telekom Romania în 2017, Vladan Pekovic a fost Director Executiv Tehnologie şi Informaţie în cadrul Crnogorski Telekom.

„Doresc să-i mulțumesc domnului Miroslav Majoroš pentru contribuția sa valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergență și mentalitate de creștere, acesta a obținut o schimbare durabilă a afacerii într-o piață foarte ompetitivă cum este România. Efortul constant și angajamentul întregii echipe Telekom Romania au dus la transformarea semnificativă a companiei și la performanțe îmbunătățite. În același timp, mă bucur că domnul Vladan Pekovic va coordona operațiunile din România și sunt convins că va dezvolta în continuare operațiunile fixe și mobile ale companiei. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Telekom Romania, în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor companiei”, a declarat Michael Tsamaz, Președinte și CEO OTE Group și Președinte al Consiliului de Administrație al Telekom Romania Communications.

Cine este noul CEO

Vladan Pekovic este licenţiat în Inginerie Electrică, cu specializare în telecomunicaţii mobile şi tehnologia informaţiei, în cadrul Universităţii din Muntenegru și, pe parcursul carierei sale profesionale, a urmat programe educaționale la European School of Management and Technology Berlin, ESSEC Business School, Franța, Duke University, Statele Unite ale Americii, INSEAD Business School, Franța.

A debutat în carieră în 1998, în calitate de inginer pentru ProMonte GSM. În perioada 2000-2004 a
ocupat mai multe poziții în cadrul Ericsson Mexico, USA, Algeria, iar în 2004 a avut primul contact cu
Telekom, USA, în calitate de Switch Manager. Ulterior a ocupat poziții de Project Manager Integrare
pentru Crnogorski Telekom (2005-2006), Manager Regional de Program la Glotel Inc (2006-2007), Director Executiv Tehnologie la M:tel d.o.o. (2007-2009). În vara anului 2009 a revenit la Crnogorski
Telekom, unde a deținut funcția de Director de Programe (2009-2010) și de Director de Rețea și
Servicii (2010 -2013).

În perioada 2013-2014 a ocupat funcția de Președinte al Consiliului de Supervizare al NetWorkS!.
Din 2013 a revenit în Telekom, ocupând poziții de Director Rețea, Director Tehnologie în cadrul T- Mobile Polska și Director Executiv Tehnologie și Informație în cadrul Crnogorski Telekom. Din 2017
este parte din echipa Telekom Romania, în calitate de Director Executiv Tehnologie și Informație.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: