Lifestyle Stiri

80 de ani si peste 276 de milioane de jocuri vandute

24 mart. 2015 < 1 min

80 de ani si peste 276 de milioane de jocuri vandute

Reading Time: < 1 minut

Pentru a marca aniversarea de 80 de ani a celebrului joc de tranzactii imobiliare, Monopoly, Hasbro Romania a organizat o petrecere pe 19 martie, chiar de Ziua Mondiala Monopoly.

Petrecerea a avut loc intr-un club bucurestean si la ea au luat parte reprezentanti ai mass media si vedete precum Mihai Gainusa si colegii sai de la matinal, Ellie White si Doru Tinca, baietii de la Deep Central sau George Pistereanu.

Mr. Monopoly si-a lansat business-ul in anul 1935, cu un proiect pilot care a presupus o investitie minima, jocul fiind comercializat in prima faza la pretul de $2. La doar un an de la lansare in Statele Unite ale Americii, Monopoly a ajuns sa produca peste 35.000 de copii ale jocului in doar o saptamana.

In prezent, Monopoly este tiparit in peste 47 de limbi si comercializat in peste 100.000 de magazine din 114 tari. De asemenea, in cei 80 de ani au aparut peste 300 de versiuni licentiate ale jocului, cu tematici precum sportul sau lumea filmului.

Cea mai scumpa versiune a acestui joc a fost creata pentru a sarbatori un bijutier faimos din San Francisco, Sidney Mobell. Respectivul joc valora nu mai putin de 2 milioane de dolari, avand o tabla de joc din aur de 23 de karate si zaruri batute cu diamante. De asemenea, in 1978 a fost realizata si o versiune din ciocolata a jocului Monopoly, vanduta cu 600 de dolari.

Mr. Monopoly sarbatoreste cei 80 de ani si in online, prin intermediul aplicatiei “Provocarea Monopoly 80”. Pana pe 9 aprilie 2015, fanii jocului pot castiga unul dintre cele 10 jocuri Monopoly 80, daca raspund unui set de intrebari in urma carora vor afla care pion din istoria Monopoly le poarta noroc.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: