fbpx
Analize Management

Lecții de business: Nora Marcovici, BBDO Group România2 min

28/10/2016 2 min read

author:

Lecții de business: Nora Marcovici, BBDO Group România2 min

Reading Time: 2 minute
nora-marcovici_ceo-bbdo-group
Nora Marcovici, CEO, BBDO Group România

Oamenii sunt cei mai importanți. Respectă-le munca. Nu uita să respecți pe toată lumea, indiferent de zona de responsabilitate. Doar așa își vor respecta și ei jobul.

Lider = responsabilitate, nu beneficii.

În special în industria comunicării, te poți hrăni multă vreme cu ideea că nicio zi nu e ca alta, că ajungi aproape de branduri mari și oameni importanți, că influențezi modul în care va arăta societatea mâine. Dar motivația centrală e una simplă și rămâne entuziasmul. Poate nu pentru fiecare zi (pentru că știm că sunt multe zile de tăiat din calendar). Dar la final, dacă nu ieși „pe plus“ la capitolul entuziasm, sigur undeva abordezi lucrurile greșit.

O broască de la care te aștepți să zboare va crede toată viața că e o pasăre eșuată. E important să ieșim și din zona de confort, dar să nu uităm că un context complet greșit pentru un om valoros e rețeta eșecului.

Orice decizie neluată la timp se va întoarce să te bântuie. Cred în modelul consultativ, dar mai cred și în îndemnul „Have your decisions. Make your mistakes”.

Nu cred în zicala „Those who can’t do, teach“. Nu le cere oamenilor să facă așa cum tu nu ai reușit niciodată. Dintre  toate metodele de leadership, exemplul personal îmi pare cel mai eficace.

Consider că am reușit în business prin rațiune, un echilibru între forță și empatie și multă răbdare.

Pentru shareholder trebuie să livrez cifre, nu litere cu scuze, după cum spune un vechi prieten. Sigur, nu cifre cu orice preț, dar cifre. Poate că în acest proces am momente în care sunt dură, nerăbdătoare, neplăcută, dar am văzut că mi se iartă dacă îmi respect colegii și sunt corectă față de fiecare dintre ei.

Dacă tragem linie, se pare că de fapt mai multe rute m-au adus la aceeași „lecție”: oamenii rămân cea mai valoroasă „achiziție“ pe termen lung pentru orice business care are de gând să fie aici pentru mulți ani.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *