Companii MarComm Stiri

LIA 2019: Aur pentru singura agenție românească din competiție

8 nov. 2019 < 1 min

LIA 2019: Aur pentru singura agenție românească din competiție

Reading Time: < 1 minut

Hub-ul pentru Europa de Sud-Est al rețelei Cheil Worldwide, Cheil | Centrade, este singura agenție românească de comunicare premiată în cadrul festivalului London International Awards 2019 (LIA).

Agenția a primit trofeul de aur în categoria Branded Entertainment – Scripted Feature Film și trofeul de argint în categoria Branded Entertainment – Social Awareness pentru “Voci Netăcute”, o campanie cu privire la problema violenței domestice, realizată pentru asociația non-profit ANAIS.

“Această campanie a fost o experiență emoționantă și o mare responsabilitate. Unele lucruri nu s-au schimbat prea mult în ultimii 100 ani pentru femeile din întreaga lume. Prin faptul că am asociat personajele abuzate din filmele alb-negru ale anilor 1920 cu vocile autentice din 2019, am creat un produs cinematografic care dă forță, unul care, sperăm noi, va încuraja următoarea generație de femei să vorbească împotriva abuzului domestic”, a declarat Roxana Niță, Group Creative Head, Cheil | Centrade.

Voci Netăcute folosește imagini alb-negru din anii ‘20 pentru a spune povestea unor victime ale violenței domestice. În vremea respectivă, filmele prezentau situații de violență în familie percepute drept divertisment. Acum, victimele dau glas, pentru prima dată după o sută de ani, personajelor abuzate psihologic, economic sau sexual din filmele mute.

Precedent festivalului LIA 2019, campania Voci Netăcute a adunat 4 preselecții la Cannes Lions, o selecție la Festivalul de Film de la Cannes, 2 statuete Silver și o preselecție la Golden Drum, precum și un loc întâi la Webstock.

Echipa de creație Cheil | Centrade a fost formată din Ioana Zamfir – fost Director de Creație, Roxana Niță – Group Creative Director / Art Director, Adina Stănescu – Group Creative Director / Copywriter, Monica Garbur – Head of AV Production, Ileana Ghiță – Account Account și Paula Stan – Head of Dezvoltare digitală.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: