Companii Management

Mariana Gheorghe pleacă de la conducerea OMV Petrom

09/01/2018 2 min read

Mariana Gheorghe pleacă de la conducerea OMV Petrom

Reading Time: 2 minute

Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de președinte și CEO al OMV Petrom, urmând să fie înlocuită de Christina Verchere, care va prelua conducerea companiei cel mai târziu pe 20 mai 2018.

„În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a numit-o pe Christina Verchere în funcția de președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom SA. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până la data de 16 aprilie 2019”, se arată într-un comunicat al grupului OMV. Comunicatul mai arată că Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de președinte și CEO al companiei înaintea ședinței Consiliului de Supraveghere, dar va colabora cu Christina Verchere în perioada următoare, până când aceasta din urmă va prelua efectiv conducerea OMV Petrom, cel mai târziu pe 20 mai 2018.

„După 12 ani extrem de intenși la OMV Petrom, consider că este momentul potrivit să plec și Christina Verchere, alături de o nouă generație de lideri, să continuie construirea unei companii extraordinare. Sunt onorată că am fost implicată în transformarea OMV Petrom și în dezvoltarea potențialului său de creștere”, a declarat Mariana Gheorghe.

Christina Verchere (foto) a studiat economia la Universitatea din Aberdeen (Scoția) și și-a început cariera în 1993, lucrând timp de peste 20 de ani în cadrul grupului British Petroleum (BP), în Marea Britanie, SUA și Canada. Din 2014, a fost președinte regional al BP pentru Asia-Pacific, cu biroul la Jakarta, în Indonezia.

„OMV Petrom este o companie extraordinară, cu potențial uriaș, expertiză extinsă și personal de cea mai bună calitate. Sunt încântată să preiau această funcția și să mă mut la București”, a declarat Christina Verchere la anunțarea numirii sale la conducerea companiei românești.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă