Finanțe

Lingouri de aur, mai ieftine ca la banci

10 feb. 2014 < 1 min

Lingouri de aur, mai ieftine ca la banci

Reading Time: < 1 minut

Rand Refinery, cel mai mare producator de aur din lume, a intrat pe piata din Romania prin intermediul distribuitorului unic Aurom Investment, au anuntat astazi oficialii celor doua companii.

Aurom Metal Investment si International Gold Trust se vor ocupa de distributia la nivel european al aurului topit si rafinat de compania sud-africana. “Sunt de parere ca investitia in aur este si va ramane o solutie sigura, pe termen lung, care nu implica riscurile pietei de capital”, a declarat Liviu Dumitrescu, directorul general Aurom Metal Investment.

Practic, Aurom distribuie aur si catre bancile din piata care ar fi interesate sa il redistribuie, iar clientii persoane fizice sau firme pot cumpara in mod direct lingouri la preturi mai bune decat la banci.

Rand Refinery a fost creata 1920, in Africa de Sud, de catre Ministerul Minelor. Compania a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur de la infiintare, ceea ce reprezinta 30% din cantitatea totala de aur rafinata in lume pana in prezent. In 2013, Rand Refinery a prelucrat aur in valoare de 20 de miliarde dolari. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: