Finanțe Stiri

Lipsa de predictibilitate crează volatilitate

16/01/2018 2 min read

Lipsa de predictibilitate crează volatilitate

Reading Time: 2 minute

Există o nevoie de predictibilitate pentru că altfel pieţele reacţionează cu volatilitate la lipsa acesteia, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu, la o conferinţă de presă.

„Există o nevoie de predictibilitate pentru că altfel pieţele reacţionează cu volatilitate la această lipsă de predictibilitate. Acest lucru ar trebui să fie luat în seamă şi noi nu facem decât să ne păstrăm exact în acelaşi teritoriu de profesionalism pe care l-am avut în toată această perioadă. Nu facem decât să arătăm corelaţiile şi implicaţiile care există între diversele acţiuni şi posibilele răspunsuri ale economiei sau ale pieţelor la aceste acţiuni”, a declarat Sergiu Oprescu, întrebat de jurnalişti despre impactul situaţiei politice actuale asupra economiei.

Președintele ARB a afirmat că speră ca aceste perioade de predictibilitate redusă să fie cât mai scurte pentru a aduce un plus de încredere din punct de vedere al jucătorilor de pe piață și al investitorilor.

„Pieţele iau în calcul în astfel de momente tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere al stabilităţii şi predictibilităţii. Bineînţeles că acest lucru se traduce în mod normal într-o îngrijorare. Noi sperăm ca aceste situaţii de predictibilitate mai redusă să fie cât mai scurte. Sperăm ca rezolvările să existe astfel încât să nu treneze pe perioade mai lungi de timp. Orice formă de a clarifica situaţiile politice mai puţin clare, cum este cea de faţă, nu face decât să aducă un plus de încredere, să spunem din punct de vedere al jucătorilor de pe piaţă şi un plus de încredere din punct de vedere al investitorilor. Cred că acesta ar fi principalul mesaj pe care noi ca industrie putem să îl dăm. Nu putem să comentăm din orice altă dimensiune, dar în ceea ce priveşte predictibilitatea şi nevoia de continuitate la nivelul sistemului politic este un element important”, a spus Sergiu Oprescu.

Premierul Mihai Tudos și-a dat demisia ieri seară, după ce Comitetului Executiv al PSD i-au retraas sprijinul politic. Este al doilea premier pe care social-democrații îl schimbă într-un an.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă