Finanțe Stiri

Lucian Anghel, noul presedinte al BCR BpL

4 ian. 2016 2 min

Lucian Anghel, noul presedinte al BCR BpL

Reading Time: 2 minute

Lucian Anghel, presedintele Directoratului si director general al BCR Pensii, este noul presedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), in urma autorizarii sale de catre BNR, se arata intr-un comunicat al BCR.

Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

“Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD si IFC si trezorier adjunct. Din 2007 a ocupat pozitia de economist-sef si director executiv al directiei de strategie si cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost membru in Boardul Director al Erste Asset Management si BCR Asset Management pentru 5 ani. In 2011 a activat si ca expert extern al Bancii Mondiale”, se arata in comunicat.

In 2008, Lucian Anghel a fondat, impreuna cu alti colegi, Asociatia Romana a Analistilor Financiari-Bancari din Romania si este cadru didactic in cadrul SNSPA. In 2012 a fost numit director general al BCR Pensii, iar recent a fost reales pentru al doilea mandat in functia de presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti.

BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. In portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor incheiate de 2,5 miliarde lei. Portofoliul de credite acordate de BCR BpL depaseste 176 milioane lei.

Produsele de economisire-creditare sunt produse care au un ciclu de viata lung. Clientul incheie un contract de economisire-creditare cu o valoare care reflecta intentiile lui in domeniul locativ. Depune lunar (sau anual) o anumita suma de bani in contul contractului sau de economisire-creditare, pana ajunge la suma economisita de 50% din suma contractata. Acest tip de abordare a asigurarii confortului locativ in viitor impune o planificare a resurselor financiare proprii si o disciplina financiara individuala pe un timp indelungat.

Statul incurajeaza efortul cetateanului de a se preocupa de imbunatatirea propriei situatii locative, de a renunta la consumul imediat in beneficiul investitiilor pe termen lung in domeniul locativ.Statul incurajeaza efortul cetateanului prin acordarea primeiin cuantum de 25% din economiile efectuate anual, nu mai mult de 250 EUR/an (echivalent lei). La finalizarea procesului de economisire si in functie de indeplinirea conditiilor de repartizare, clientul dobandeste dreptul de a accesa un credit cu valoarea de 50% din suma contractata. Atat pentru sumele economisite cat si in cazul creditelor banca ofera dobanzi fixe.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: