Companii Stiri

Lumea, rezumata la 6 mega-tendinte

29 apr. 2015 < 1 min

Lumea, rezumata la 6 mega-tendinte

Reading Time: < 1 minut

Compania EY a identificat sase tendinte majore care redefinesc lumea in care traim. Fiecare dintre acestea are capacitatea de a schimba și de a remodela lumea. Acestea sunt: convergenta digitala, intarirea spiritului antreprenorial, crearea unei piete globale, cresterea cererii de resurse globale, redefinirea domeniului sanatatii si urbanizarea.

„Traim intr-o lume aflata in permanenta miscare. Bunurile, capitalul si forta de munca se deplaseaza la nivel global cu o viteza mai mare ca oricand si conform unor tipare noi. Inovatia tehnologica, incluzand convergenta digitala, rescrie atat fiecare industrie cat si modul in care oamenii isi gestioneaza vietile. In aceasta lume, accelerarea tot mai intensa a schimbarii reprezinta una din putinele constante,” declara Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania și Moldova.

Revolutia digitala este strans legata de transformarile asteptate la nivelul celorlalte cinci mega-tendinte. Abilitatea de a genera modele de afaceri bazate pe tehnologii digitale a facilitat dezvoltarea de companii noi si inovatoare de catre antreprenorii din intreaga lume. Apar noi piete si noi conexiuni comerciale. Granitele dintre sectoarele industriale se estompeaza. Noii jucatori din piata, pentru care mediul digital este unul nativ, rastoarna modelele de afaceri existente. Pe masura ce lumea inainteaza cu viteza catre 2030, evolutiile  acestor sase mega-tendinte vor trebui monitorizate continuu.

Convergenta digitala, prima mega-tendinta

Transformarea digitala schimba modelele de afaceri si peisajul concurential din cele mai multe industrii, 47% dintre ocupatii avand riscul de a fi automatizate in urmatorii 20 de ani. Companiile nu reușesc sa utilizeze aproximativ 80% din datele generate din relatia cu clientii. Amenintarea consta in faptul ca pana in 2018, se presupune ca o treime din top 20 de firme din majoritatea industriilor vor fi afectate de platformele de date specifice.

 

Raportul integral, Megatrends 2015 poate fi descarcat aici.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: