Tech

Magia inovației – Dumitru Popescu, Fondator&CEO ARCA

oct. 21, 2016 2 min

Magia inovației – Dumitru Popescu, Fondator&CEO ARCA

Reading Time: 2 minute

Avem nevoie de inovație și de inovatori, de oameni care știu să-și pună proiectele în practică și care luptă pentru implementarea lor. Astăzi inovația  nu înseamnă doar invenție, ci și concretizarea ideilor în noi produse și servicii de succes.

România nu duce lipsă de inventatori! Vă propunem o echipă de 11 inovatori  din domeniul tehnologiei, acoperind variate businessuri, de la gaming și plăți,  la robotică, securitate informatică și locuința viitorului, aeronautică și informatică sau aplicații online. Iată 11 strategi care, pornind de la 0, apelând la investitori  locali sau bătând la porțile finanțărilor externe, au reușit să-și extindă  businessurile chiar și la nivel internațional.

De peste 15 ani, numele lui Dumitru Popescu a devenit sinonim cu tot ceea ce înseamnă în zilele noastre proiecte independente de cosmonautică și aeronautică: de la rachete la drone și platforme zburătoare.

Proiectant de rachete spațiale, Dumitru Popescu (39 de ani) a înființat în 1998 Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică, alături de câțiva prieteni. 

Între primele proiecte ale ARCA s-au aflat rachetele De­monstrator 2B, Orizont sau Stabilo. În toamna lui 2014, ARCA a început procesul de transfer a principalelor activități de cercetare și dezvoltare în SUA. În acest scop a fost înființată compania americană ARCA Space Corporation, cu sediul sediul în orașul Las Cruces. Primul produs dezvoltat pe pământ America este ArcaBoard, platforma zburătoare. Un vehicul propulsat electric, având 272 cai-putere și putând să zboare la o înălțime de 30 de centimetri, cu viteze de până la
20 km/ h, care se poate deplasa în orice direcție, înainte și înapoi. În această vară au lansat ARCAMini, un fel de skateboard electric, care poate fi controlat și de la distanță.

„În ultimii 17 ani am dezvoltat tehnologii aerospațiale care ținteau către cer. Cu ARCABoard am folosit cunoștințele însușite pentru a dărui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a împlini un vis fundamental al omului. Visul de a zbura.“

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: