fbpx
Stiri Tech

Solutiile cloud, o afacere de sute de milioane de euro1 min

24/04/2015 < 1 min read

Solutiile cloud, o afacere de sute de milioane de euro1 min

Reading Time: < 1 minut

SAP, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, care desfasoara activitati si in Romania, a inregistrat in primul trimestru al acestui an venituri din subscrieri cloud si suport de 509 milioane de euro, in crestere cu 131% comparativ cu aceeasi perioada din 2014. In ceea ce priveste veniturile totale inregistrate de SAP in T1, acestea au depasit 4,5 miliarde de euro la finalul lunii martie 2015.

SAP HANA continua sa reprezinte un factor de crestere pentru companie, numarul clientilor depasind 6.400 in primul trimestru al acestui an, fiind aproape dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. Reteaua de business SAP Business Network, care include platformele Ariba, Concur si Fieldglass, este cea mai mare de acest tip la nivel global, veniturile inregistrate de aceasta in T1 2015 fiind de 368 milioane de euro, in crestere cu 207% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cele trei companii formeaza o unitate operationala distincta, veniturile fiind raportate separat. In cadrul retelei, peste 1,8 milioane de companii realizeaza tranzactii de peste 750 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste estimarile pentru restul anului 2015, SAP se asteapta la o continuarea a cresterii veniturilor din subscrieri cloud si servicii de suport, ajungand la 1,95 – 2,05 miliarde de euro la sfarsitul acestui an.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *