Stiri Tech

Management automatizat al rutelor trenurilor la Arad

2 sept. 2016 < 1 min

Management automatizat al rutelor trenurilor la Arad

Reading Time: < 1 minut

Alstom a finalizat și pus în funcțiune centrul de control al traficului feroviar „Iconis” la Arad, pentru Compania Națională de Căi Ferate (CFR), făcând din stația Arad una dintre cele mai mari și mai performante stații feroviare din sud-estul Europei.

Managementul rutelor trenurilor se face acum automatizat, pentru un trafic feroviar mai sigur și mai eficient, iar capacitatea traficului crește cu cel puțin 25%. Centrul de control Iconis instalat la Arad integrează două soluții Alstom: sistemul de management al traficului (TMS) și sistemul integrat de diagnoză și suport (IDSS). Cu peste 140 de macazuri, Arad este un centru feroviar foarte important pe culoarul Rin-Dunăre (Coridorul IV pan-european).

„Un al doilea astfel de centru se află în prezent în construcție la Simeria, urmând ca aceste două centre, împreună, să poată gestiona traficul feroviar de la granița cu Ungaria și până la Sighișoara, respectiv peste 350 de km de cale ferată dublă, cu peste 30 de stații”, arată Gabriel Stanciu, Director General Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

În martie 2012, un consorțiu format din cinci companii și coordonat de Alstom a început reabilitarea completă a tronsonului Frontieră – Curtici – Arad – Km 614, cu o lungime de 41,185 km de linie dublă de cale ferată. Contractul a inclus lucrări complexe de reabilitare a infrastructurii și suprastructurii feroviare, lucrări de instalații de electrificare, semnalizări și telecomunicații, inclusiv GSM-R, precum și construcții civile.

Compania Alstom este prezentă în România de peste 20 de ani și are în prezent circa 500 de angajați permanenți, având în derulare șase proiecte de reabilitare a infrastructurii feroviare, în diverse faze de implementare, precum și mentenanța trenurilor metroului bucureștean.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: