Biz Singapore Management

Management in “Orasul Leilor”

29 ian. 2015 < 1 min

Management in “Orasul Leilor”

Reading Time: < 1 minut

Se spune ca managerii asiatici sunt autoritari, ca tin extrem de mult la eticheta de business, sunt punctuali ca un ceas elvetian si ca sunt extrem de competitivi. Dar, cat de adevarate sunt toate acestea?

Cine sunt “regii junglei” corporate in orasul leilor? Ei bine, daca in urma cu peste un deceniu, in fruntea celor mai multe companii multinationale care isi deschideau birouri in Singapore, se aflau preponderent manageri Occidentali, acum, o buna parte dintre acestea au fost ”predate” executivilor locali. Sigur, mostenirea vestica inca este resimtita in companiile din Singapore, insa stilul de conducere este unul cu o puternica influenta asiatica. Ce inseamna aceasta? Asiaticii respecta cu sfintenie varsta si ierarhiile. O serie de studii arata chiar ca angajatii de aici trateaza cu acelasi respect pe care il poarta pentru proprii parinti, managerii directi si top managementul.

Daca, la prima vedere poate ca pare o relatie de succes, nu este in totalitate asa. Motivul? Exista riscul ca, in astfel de cazuri, atunci cand un salariat are o parere diferita fata de cea a sefului sau, sa nu o exprime. Ceea ce inseamna ca se creeaza o adevarata bariera in calea creativatii, a schimbului de idei si a eficientei. La fel si in cazul feedback-lui negativ, un factor extrem de important pe agendele companiilor occidentale, aflate in cautarea cresterii constante. La polul opus, nici top managerii nu au o sarcina tocmai usoara. Similar unei “figuri parintesti”, echipele asteapta de la acesta sa detina un raspuns la toate intrebarile si sa rezolve orice problema cu care se confrunta organizatia. De aceea, top managerii asiatici, in general, vor prefera sa adopte un stil de conducere mai autoritar.

Foto: Dreamstime  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: