MasterCard introduce Android Pay in Marea Britanie

Platforma MasterCard Digital Enablement Service (MDES) va permite utilizarea dispozitivelor Android compatibile cu Android Pay pentru plati sigure si eficiente.

Posesori de carduri MasterCard si utilizatori de dispozitive Android din Marea Britanie vor avea, in curand, o noua modalitate sigura si eficienta pentru efectuarea cumparaturilor şi a platilor prin intermediul dispozitivelor mobile, in contextul in care Google a anuntat ca va lansa Android Pay pe piata britanica, anunta MasterCard, intr-un comunicat de presa.

HSBC, Lloyds, MBNA si M&S Bank vor fi primele banci care vor oferi serviciul Android Pay in Marea Britanie, pe fondul succesului inregistrat de Android Pay la lansarea din Statele Unite ale Americii, in septembrie 2015.

Android Pay le permite detinatorilor de carduri de credit, debit, preplatite si de business sa utilizeze smartphone-urile Android compatibile pentru plati zilnice, atat in magazine, precum si online si in aplicatiile Android.

Dupa descarcarea aplicatiei si inregistrarea unui cont de utilizator, posesorii de carduri MasterCard pot efectua plati prin Android Pay intr-un mod simplu, sigur si eficient. Pentru a plati, consumatorii trebuie sa isi deblocheze telefonul si sa il apropie de un terminal de plata, in cadrul tuturor locatiilor din reteaua de acceptare de plati MasterCard contactless. MasterCard a pus bazele securitatii tranzactiilor digitale, astfel incat consumatorii isi pot utiliza cardurile cand, unde si cum doresc.

Dezvoltatorii pot implementa cu usurinta Android Pay pentru plati in-app pe paginile comerciantilor, prin intermediul platformei SimplificaComertul, si a Portalului de Plati MasterCard. In Marea Britanie si pe alte piete internationale, Google s-a parteneriat cu aceste platforme MasterCard, pentru a simplifica procesul de integrare a solutiilor de plata in-app de la utilizatori Android, pentru comercianti de toate tipurile.

“Punctul forte al tehnologiei noastre este acela ca le ofera consumatorilor atat securitate, cat şi simplitate. Posesorii de carduri MasterCard pot utiliza cu incredere platile digitale MasterCard pentru cumparaturile zilnice” a afirmat Mark Barnett, Presedinte MasterCard Marea Britanie si Irlanda.

Institutiile emitente MasterCard care participa in programul MasterCard Digital Enablement Express pot beneficia rapid si simplu de serviciul Android Pay, o data cu extinderea sa catre noi piete.

“Suntem incantaţi sa aducem simplitatea si securitatea platilor mobile Android Pay consumatorilor MasterCard. Curand, aceştia vor putea sa isi utilizeze dispozitivul Android pentru a plati la sutele de mii de terminale contactless din Marea Britanie”, a afirmat Pali Bhat, Senior Director, Product Management, Google.

Platile MasterCard contactless sunt acceptate in 74 tari si in peste patru milioane de locatii ale comerciantilor, la nivel global.