Analize Lifestyle Oamenii Biz

Maye Musk: #ItsGreatToBe71

5 nov. 2019 3 min

Maye Musk: #ItsGreatToBe71

Reading Time: 3 minute

Este top model și nutriționistă, călătorește peste tot în lume și ține discursuri la conferințe de renume. Este mama unui fiu celebru în mediul de business, Elon Musk, și, la 71 de ani, dovada că succesul nu are vârstă.

O prezență activă în social media, hashtagul său preferat anul acesta este #ItsGreatToBe71, acesta fiind și anul în care Maye Musk urmeză să lanseze o nouă carte, ”A Woman Makes a Plan, Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success”, ce urmează să fie publicată pe 31 decembrie 2019. Aceasta este o carte autobiografică ce prezintă povestea de viață și experiențele celei care a cunoscut succesul în carieră după vârsta de 50 de ani.

La 69 de ani devenea cel mai în vârstă model ales să reprezinte imaginea brandului de cosmetice Cover Girl și este, acum, una dintre cele mai longevive prezențe în lumea modei. Și-a început cariera în modeling la vârsta de 15 ani în Pretoria, Africa de Sud, și de a­tunci a rămas fără încetare în domeniu. În timpul liceului, l-a întâlnit pe cel care avea să-i devină soț, inginerul Errol Musk, împreună cu care are trei copii: Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X, Kimbal și Tosca. După aproape 10 ani de mariaj, Maye a divorțat. La 42 de ani, Maye, împreună cu cei trei copii, s-a mutat din Johannesburg în Toronto, unde și-a continuat cariera de model alături de Elite Modeling Agency, iar la 48 de ani s-a mutat în Statele Unite.

Înainte să împlinească 60 de ani a încetat să-și mai vopsească părul și s-a tuns scurt, un risc pe care și l-a asumat cu toate că i s-a spus că nu va mai putea să lucreze în modeling. Numai că noua imagine i-a adus și mai multe contracte: panouri publicitare în Times Square, coperte de reviste celevre și colaborări cu branduri de renume: Covergirl, Target, Macy’s sau Tiffany and Co. La 67 de ani și-a făcut cont pe Instagram, platformă care alături de Twitter și Facebook i-a ridicat notorietatea la un nou nivel.

Pasiune pentru nutriție 

Model din adolescență, având nevoie să aibă grijă la propria dietă, a dezvoltat o pasiune pentru studierea științelor nutriției. Și-a început cariera de dietetician la vârsta de 21 de ani după absolvirea studiilor și obținerea unei diplome de licență în domeniu. Antreprenoare și specialistă în domeniul științelor nutriției, Maye Musk are două masterate în nutriție, dintre care unul la Universitatea din Toronto, și și-a echivalat studiile din Africa de Sud când a ajuns în Canada și apoi în Statele Unite.În prezent, nu mai practică meseria de nutriționist, dedi­cându-și majoritatea timpului activității de model și de speaker în conferințe internaționale. Vorbește despre nutriție, fitness, sănătate, mo­dă și încredere de sine, despre cum să te simți bine în propria piele, indiferent de vârstă. Este, de asemenea, ambasadoare a două ONG‑uri, care îmbină ambele laturi ale vieții sale profesionale: nutriția și moda – Big Green (asociație ce promovează alimentația sănătoasă pentru copii) și Dress for Success, o aso­ciație non-profit ce ajută un mili­on de femei din întreaga lume să obțină independența financiară printr-o serie de programe de spri­jin și reconversie profesională.

Cinci lecții pe care Maye Musk le împărtășește în cartea ”A Woman Makes a Plan”

Cu cât muncești mai mult, cu atât mai mult noroc vei avea

Lasă-i pe cei dragi liberi să-și croiască propriul drum

În materie de sănătate, nu există nicio pilulă magică

Lasă loc pentru descoperiri, dar fii mereu pregătit

Nu poți controla ce ți se întâmplă în viață, dar poți avea viața pe care o dorești, indiferent de vârstă 

Foto: © Laurence Agron Dreamstime.com

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 336 (15 octombrie – 15 noiembrie 2019). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: