fbpx
Finanțe Stiri

Libra Internet Bank lansează o platformă Open Banking2 min

02/04/2019 < 1 min read

author:

Libra Internet Bank lansează o platformă Open Banking2 min

Reading Time: < 1 minut

Libra Internet Bank lansează în premieră platforma de Open Banking prin API, destinată segmentului business.

Prima versiune a soluției lansate în premieră de Libra Internet Bank este deja funcțională în mediu live și se adresează firmelor de contabilitate care pot folosi platforma pusă la dispoziție de bancă pentru a prelua în mod automat situația soldurilor și istoricul tranzacțiilor clienților săi (alte firme, care în prealabil acordă aceste drepturi de acces firmei de contabilitate), anunță banca, într-un comunicat de presă.

„Suntem deja recunoscuți printre cele mai inovatoare bănci din România și continuăm să dezvoltăm soluții online care contribuie la digitalizarea economiei românești și sprijină în mod efectiv afacerile clienților noștri”, a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.

Partenerul băncii pentru implementarea acestui concept de Open Banking este KEEZ, o companie de tehnologie specializată în servicii de contabilitate digitală pentru firme mici, PFA și start-up-uri, cunoscut și drept ”Uber-ul contabililor”.

”KEEZ oferă servicii de contabilitate digitală online pentru IMM-uri iar parteneriatul cu LIBRA a adus un plus major nivelului nostru de servicii datorită integrării real-time cu serviciul de Open Banking. Clienții noștri pot vedea imediat în aplicatia KEEZ Mobile când li se încasează o factură, ce facturi sunt încă neîncasate și pot accesa un raport de CashFlow la zi. In curand se vor putea ordona plati din aplicatia KEEZ si chiar deschide conturi bancare”, a declarat Daniel Mateescu, CEO KEEZ.

Detalii despre platforma de Open Banking a Libra Internet Bank: www.librabank.ro/API_Banking

Cu o cotă de piață de 1.2% și o rețea de 51 de sucursale, Libra Internet Bank și-a dedicat dezvoltarea în principal clienților din zona Profesii Liberale, IMM, Real Estate și Agribusiness, precum și pe zona digitală pentru persoane fizice.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *