Companii Stiri

Mid Europa anunță achiziția Walmark de către germanii de la Stada

4 nov. 2019 < 1 min

Mid Europa anunță achiziția Walmark de către germanii de la Stada

Reading Time: < 1 minut

Fondul de investiții Mid Europa Partners anunță acordul achiziției companiei farmaceutice Walmark de către compania germană Stada Arzneimitte AG. Tranzacția se așteptată a fi încheiată în primul trimestru al anului 2020, fiind supusă autorizării Consiliului de Concurență.

Fondul de private equity Mid Europa Partners deține la noi în țară operatorul de servicii de sănătate Regina Maria, compania de curierat Cargus și retailerul Profi. Cu birouri în Londra, Budapesta, Varșovia, Istanbul și București, Mid Europa Partners a strâns și gestionat fonduri în valoare de aproximativ 5,2 miliarde euro.

Stada este prezentă pe piața locală prin două entități: Stada M&D, compania de vânzări din București și centrul de cercetare Stada Hemofarm, din Timișoara. La nivel european, compania se regăsește în  Polonia, Ungaria, România, Albania, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Serbia și Bosnia și Herțegovina.

 

Walmark este un jucător relevant în sectorul farmaceuticelor din Europa Centrală și de Est, cu un portofoliu unic de branduri și o prezență directă în nouă țări din Uniunea Europeană.

Tranzacția fost condusă de Viktoria Habanova cu sprijinul lui Tomas Vrba și Rustam Kurmakaev iar Rothschild & Co a consiliat financiar Mid Europa, Weil Gotshal & Manges, White & Case și AK Jan Evan au avut calitatea de consilieri legali, PwC a avut calitatea de consilier pentru tranzacții și Boston Consulting Group a servit drept consilier comercial.

Foto: © Artinun Prekmoung | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: