Finanțe Stiri

Mihaela Popa, director general interimar al CEC Bank

19 sept. 2018 2 min

Mihaela Popa, director general interimar al CEC Bank

Reading Time: 2 minute

Acționarul CEC Bank, Statul Român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, a hotărât modificarea statutului Băncii în sensul adoptării sistemului splitat de conducere (separarea funcției de Președinte al Consiliului de Administrație de cea de Director General – Președinte al Comitetului de Direcție). Totodată, Adunarea Generală a Acționarilor CEC Bank a stabilit numirea Mihaelei Popa în funcția de Director general – Președinte al Comitetului de Direcție, interimar și numirea lui Radu Gratian Ghetea în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Băncii, anuntă CEC Bank, într-un comunicat de presă.

Mihaela Popa s-a alăturat echipei de conducere, în calitate de vicepreședinte coordonator al diviziei Corporate din septembrie 2007, anterior ocupând poziția de director vânzări-Sucursala Municipiului București, din cadrul CEC Bank. Absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea Finanțe-Bănci, doamna Mihaela Popa are o experiență de peste 30 de ani în activitatea bancară. Și-a început cariera în 1978  la Banca Română de Comerț Exterior (B.R.C.E.), unde a avansat până la funcția de director de sucursală. Din 1999 până în 2003, a fost director general la Banca Italo Romena, iar din 2003 până în 2006, a fost director de sucursală, respectiv director regional al Raiffeisen Bank România. A urmat mai multe cursuri la nivel european, în special în domeniul vânzărilor, iar printre premiile primite se numără distincția „Leading Corporate Executive Award”, pentru priceperea și pasiunea cu care îi conduce pe angajații CEC Bank,arată banca, în comunicat.

“Dincolo de atribuții și responsabilități, numirea în această funcție reprezintă, pentru mine, un moment cu o dublă încărcătură emoțională. Pe de o parte, o privesc ca pe o preluare de ștafetă în cursa pe care am început-o cu 11 ani în urmă, alături de Președintele Ghetea și de colegii din Comitetul de Direcție. Nu a fost ușor, însă, împreună, am reușit să câștigăm o prima etapă din această cursă, iar CEC Bank se regăsește în prezent în grupul băncilor de elită din România, fiind o bancă comercială universală, modernă și competitivă. Pe de altă parte, sunt convinsă că greul abia acum începe, întrucât Banca trebuie să continue cursa, să continue evoluția ascendentă din ultimul deceniu și să înregistreze, în perioada imediat următoare, un impact vizibil în ceea ce privește creșterea eficientei”, a declarat Mihaela Popa, director general – președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank.

“Deși drumul pe care l-am parcurs până acum nu a fost unul ușor, am reușit ca, împreună, să realizăm obiectivul stabilit în 2007: transformarea dintr-o bancă de economii într-o bancă comercială universală competitivă. Succesul proiectului “CEC Bank” nu poate fi contestat de nimeni și demonstrează din plin că deciziile luate până acum au fost cele corecte și necesare. Mulțumesc întregului colectiv al CEC Bank pentru susținerea pe care mi-a oferit-o în calitate de Președinte al instituției. Proiectele de succes ale Băncii trebuie continuate și urez succes în continuare întregii echipe CEC Bank, care o are în fruntea sa pe doamna Mihaela Popa, un profesionist cu mare experienta”, a completat Radu Grațian Ghețea, președinte al Consiliului de Administrație al CEC Bank.

În prezent, Comitetul de Direcție al CEC Bank este format din Mihaela Lucica Popa – Director general –  Președinte, interimar, Andrei Liviu Stamatian – Director – Prim-Vicepreședinte, Gheorghe Carabasan – Director – Vicepreședinte și Mirela Iovu – Director – Vicepreședinte. Consiliul de administrație al băncii este format din domnul Radu Grațian Ghețea – Președinte, Andrei Liviu Stamatian – Membru, Mihaela Lucica Popa – Membru, Gheorghe Carabasan – Membru, Ciprian Badea – Membru, Mirela Sitoiu – Membru, Valentin Mavrodin – Membru, Mihai Gogancea Vatasoiu – Membru, Mirela Calugareanu – Membru și Elena-Oana Iacob – Membru.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: