Antreprenori Business Management Stiri Tech

Mike Parsons, noul CEO Qualitance

1 mai 2020 2 min

Mike Parsons, noul CEO Qualitance

Reading Time: 2 minute

Qualitance, companie internațională de inovație, tehnologie și inteligență artificială, fondată în România, l-a numit în poziția de CEO pe Mike Parsons (foto), ca parte a strategiei de extindere globală a companiei. Fondatorii companiei îi încredințează lui Mike Parsons noul rol după 4 ani de activitate ca director de inovație, în care a contribuit la cea mai importantă etapă de reinventare și dezvoltare a companiei. În noua structură de management, Ioan Iacob și Radu Constantinescu rămân activi în Consiliul de Administrație, iar Radu Constantinescu va fi directorul general adjunct al companiei.

“În etapa Business 5.0, în care construim și scalăm business-uri digitale, axându-ne pe dezvoltarea rapidă de soluții digitale –  ajungând de la 0 la MVP în 10 săptămâni – în care includem componente de strategie, product design, psihologie comportamentală, growth marketing și experience design, considerăm că Mike este liderul cel mai în măsură să conducă acest model de business la nivel internațional. Experiența lui profesională pe 3 continente, în arii definitorii pentru transformarea digitală, ne va ajuta să ne reînnoim și să ne îndeplinim misiunea de companie globală de tehnologie și inovație“, a declarat Ioan Iacob, cofondator Qualitance.

Mike vine cu o experiență valoroasă în tehnologie, design thinking, inovație, marketing, advertising, consumer engagement transpuse într-o activitate de peste 20 de ani, derulată pe 3 continente. Mike Parsons s-a alăturat echipei în 2016, după ce start-up-ul său de experience design și storytelling, LaunchPodium, a fost achiziționat de către Qualitance. În cei 4 ani de activitate aici, Mike a avut un impact major asupra identității companiei, dezvoltând linia de business de inovație, sprijinind compania în crearea propriilor metodologii și framework-uri de lucru, făcând parte din echipa care a câștigat și a derulat cele mai mari proiecte de acest tip pentru clienți din top Fortune 500, precum IKEA și Virgin. Anul trecut, Mike a fost catalizatorul extinderii internaționale a companiei, prin dezvoltarea subsidiarelor din Australia și SUA, care au îmbunătățit cu 20% cifra de afaceri a liniei de technology innovation și au extins portofoliul companiei cu brand-uri de renume ca Johnson&Johnson, NewsCorp, Ford și Breville.

Mike Parsons QUALITANCE 2

Qualitance a încheiat anul fiscal 2019 cu cifra de afaceri consolidată la nivel de grup de 51,53 milioane lei. Linia de business de technology innovation a adus venituri totale de 16.92 milioane lei, din care 20% au fost generate de cele două subsidiare – din Australia și SUA. În decembrie 2019, compania a atras o finanțare de 1.5 milioane de euro în urma unui plasament privat de obligațiuni corporative, care din martie 2020 se tranzacționează la Bursa de Valori București.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: