Management Stiri

Minte sanatoasa in corporatii nesanatoase

30 iun. 2015 < 1 min

Minte sanatoasa in corporatii nesanatoase

Reading Time: < 1 minut

In prima jumatate a anului, companiile din Romania au investit cu 30% mai mult in programe de stress management, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut

Companiile din tara au alocat bugete mai mari pentru programe de stress management, managementul conflictelor, leadership autentic si group coaching in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Concluziile apartin unui studiu realizat de HPDI, firma ce furnizeaza solutii de leadership si dezvoltare a resurselor umane prin programe de training, coaching si teambuilding.

Companiile au toate motivele sa fie ingrijorate de stresul la locul de munca, mai ales daca ne uitam la datele Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca, ce arata ca stresul la locul de munca este perceput drept un fenomen curent de peste 50% dintre angajatii din 31 de tari europene, inclusiv din Romania. Mai mult, in Europa, nivelul pagubelor provocate de stres este estimat la aproximativ 100 de miliarde de euro anual, in Romania acesta ridicandu-se la 1,5 miliarde de euro.

“Fata de prima jumatate a anului trecut, in 2015 cererile pentru programe de stress management au crescut cu 30%. Si pentru ca, de multe ori, stresul genereaza conflicte, incepand din acest an am sustinut traininguri de managementul conflictelor, care au fost primite foarte bine”, spune Petru Pacuraru, managing partner si trainer la HPDI.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: