Tech

Mirrorless full-frame la puterea Lumix S

8 apr. 2019 2 min

Mirrorless full-frame la puterea Lumix S

Reading Time: 2 minute

Panasonic a lansat pe piața din România noul sistem mirrorless full-frame Lumix S, primele modele prezentate fiind S1R și S1.

Echipată cu un senzor CMOS de 47.3MP, S1R este camera cu cea mai înaltă rezoluție full-frame mirrorless din lume, modelul fiind însoțit și de noul procesor Venus Engine.

Noile micro-lentile asferice de pe fiecare pixel îmbunătățesc abilitățile senzorului de captare a luminii, astfel încât și la setări ISO înalte să se mențină un nivel de zgomot redus. Lumix S1R oferă un interval ISO de până la ISO 25.600, fiind ideală pentru utilizarea în condiții de lumină slabă.

Sistemul 5-axis Body I.S. (stabilizator de imagine) compensează efectele de tremur al camerei pentru a încetini vitezele declanșatorului cu până la 5.5 trepte mai mult decât se obișnuiește în mod normal. Combinat cu 2-axis O.I.S. (stabilizator optic de imagine) în obiectivele din seria LUMIX S, sistemul Dual I.S. 2 crește nivelul de compensare la 6 trepte și lucrează pentru a elimina efectele unei mari varietăți de mișcări ale camerei atât în cadrele fixe cât și la filmările video. Folosind o tehnologie mai sofisticată, vibrațiile sunt măsurate atât cu ajutorul unui senzor giroscopic cât și utilizând informații de la senzorul de imagine și de la senzorul accelerometrului din cameră.  

Focalizarea și urmărirea sunt sporite cu Advanced Artificial Intelligence Technology (tehnologia avansată cu inteligență artificială) care detectează ființe umane, câini, pisici și păsări. Prin determinarea subiectului se anticipează caracteristicile sale de deplasare, permițând funcției de autofocus să urmărească subiectul chiar atunci când este cu spatele. Detectarea facială, a ochiului și a pupilei asigură focalizarea corectă a portretelor.

Pentru situații în viteză, S1R este capabilă să fotografieze cu o viteză de 9 fps în AFS sau 6 fps cu focalizare continuă. Modul foto 6K permite realizarea în rafale a fotografiilor JPEG de 18 milioane de pixeli la 30 fps, în timp ce modul foto 4K oferă secvențe la 30 sau 60 fps cu o rezoluție de 8 megapixeli.

Ecranul tactil al camerei de 3.2 inci prezintă o rezoluție de 2.1 milioane de puncte și este montat pe un monitor posterior pivotant pe trei axe care permite orientarea imaginii pentru o vedere în unghi jos sau înalt atât la orientarea portret cât și la orientarea tip peisaj.

De asemenea, LUMIX S1R este capabilă să realizeze înregistrări video performante cu o rezoluție de 4K până la 60/50p. High Speed Video permite realizarea 2x slow motion la 60 fps în 4K, și setări de până la 6x slow motion în Full HD cu o frecvență a cadrelor de până la 180 fps.

Noul Lumix S1R poate fi achiziționat la prețul de 17.700 lei (body) sau 22.000 lei (cu obiectiv 24-105mm).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: