Companii Tech

Geta Energeta, singura platformă de certificare energetică din România

8 aug. 2019 3 min

Geta Energeta, singura platformă de certificare energetică din România

Reading Time: 3 minute

Geta Energeta este prima și singura platformă online destinată serviciilor de audit și certificare energetică de la noi din țară. Platforma se alătură obiectivului național de a promova acțiunile de creștere a performanței energetice a clădirilor, sub deviza ”Uniți prin energie verde!”.

În vara anului 2018 s-a născut prima dată această idee, un an mai târziu fiind gata de debut cu o finanțare de 50.000 euro, obținută printr-un program de accelerare a inovațiilor locale, programul ”Factory by Raiffeisen Bank”.

Misiunea proiectului este să se creeze și să asigure accesului tuturor auditorilor energetici din România la piața de audit și certificarea energetică a clădirilor din țară prin unirea tuturor auditorilor atestați și activi.

Cu ajutorul platformei Geta Energeta, publicul va fi informat despre schimbările legislative, politicile și programele în vigoare, dar și despre noutățile din tehnologie și practicile necesare pentru eficiența energetică.

Fondatorii startup-ului, Valentina Tambou, cu pregătire profesională de peste șase ani în administrarea afacerilor și Bogdan Uță, fondator al unei agenții de marketing și dezvoltare web, își propun pentru următorii cinci ani să aibă în portofoliu peste 3.000 de clienți și 80.000 de Certificate de Performanță Energetică (CPE). Compania se vrea prezentă în toate județele din România și își propune să auditeze energetic peste 7.000.000 mp. și să aibă parteneri-furnizori peste 1.000 de auditori energetici atestați.

Prin Geta Energeta, fondatorii își doresc să ofere auditorilor energetici posibilitatea de a accesa și onora cereri de ofertă de la orice persoană juridică sau fizică, indiferent că este vorba despre o microîntreprindere sau multinațională, indiferent de țara de origine a companiei.

”Motivul pentru care am intrat pe piața certificatelor energetice își are originile în experiența dobândită pe parcursul a peste patru ani în managementul proiectelor de certificare energetică. Lucrând cu auditorii energetici, pe de o parte, și cu clienții, pe de altă parte, am observat atât oportunitățile, cât și lacunele existente. Noi ne-am propus să începem cu o informare corectă și completă a cetățenilor. Nu mulți se gândesc la consumul zilnic de energie necesar pentru funcționarea propriei locuințe, însă și mai puțini înțeleg impactul unui consum ridicat de energie asupra mediului înconjurător”, a declarat Valentina Tambou, cofondator Geta Energeta.

Cum funcționează Geta Energeta

Fiecare stat membru UE trebuie să întocmească o strategie pe termen lung în vederea sprijinirii  parcului național de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, atât publice, cât și private, într-un parc imobiliar cu un nivel ridicat de eficiență energetică și decarbonizat până în 2050, potrivit prevederilor Directivei UE 2018/844. Ca atare, Geta Energeta favorizează transformarea parcului național din punct de vedere al costurilor generate în clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero (NZEB).

Geta Energeta derulează, în intervalul 22 iulie- 30 august, programul de informare publică privind obiectivele companiei iar, din octombrie 2019, platforma va fi disponibilă tuturor partenerilor.

„Ne-am propus să atingem obiectivele trasate, pornind de la implementarea platformei online Geta Energeta, prin digitalizarea și introducerea soluțiilor tehnice inovatoare pentru optimizarea timpilor, a resurselor alocate și a proceselor actuale de lucru. Prezența online va fi dublată de prezența fizică. Ne propunem să colindăm țara în lung și-n lat, să analizăm situația de pe teren, să colectăm feedback și să ne adaptăm cerințelor, chiar și din mers”, a spus Bogdan Uță, cofondator Geta Energeta.

În sectorul energiei și construcțiilor, platforma aduce numeroase facilități, printre care: comanda prin aplicație, în browser, prezență la nivel național, un singur contact de legătură, acoperirea tuturor categoriilor de clădiri, prezența istoricului și a arhivei online și asigurarea de răspundere profesională.

Echipa Geta Energeta cuprinde auditori energetici, atestaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cooptați în calitate de furnizori-parteneri, prin semnarea unui contract de parteneriat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: