Marketing

Netflix face prima achiziție: Millarworld

9 aug. 2017 < 1 min

Netflix face prima achiziție: Millarworld

Reading Time: < 1 minut

Netflix a anunțat, recent, prima sa achiziție: a cumpărat compania de producție de benzi desenate Millarworld, fondată de Mark Millar, creatorul seriilor „Kick-Ass,” „Kingsman,” și „Old Man Logan.” Termenii contractului nu au fost anunțați public.

Împreună, Netflix și Mark Millar vor transpune în filme, seriale și emisiuni pentru copii personaje celebre din portofoliul Millarworld. Compania achiziționată va continua să creeze și să publice lucrări proprii, însă sub marca Netflix.  

Mark Millar conduce Millarworld împreună cu soția sa, Lucy Millar, și este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de benzi desenate din lume. În cei opt ani cât a lucrat la Marvel, el este cel care a creat seria de benzi desenate din care a fost inspirat primul film Avengers, precum și Capitan America: Civil War și Logan (Wolverine). Acestea trei, cumulat, au adunat peste 3 miliarde de dolari din box office la nivel global.

Cartea sa, The Ultimates, a fost desemnată de revista Time drept cartea de benzi desenare a deceniului, iar Red Son este cel mai bine vândut roman grafic din seria Superman al tutuor timpurilor.

De la fondarea Millarworld, au fost publicate 18 serii, dintre care Wanted, Kick-Ass and Kingsman, au generat aproape un miliard de dolari, câștiguri din box office. 

Netflix este cea mai mare rețea de televiziune online din lume, cu 104 de milioane de abonați din peste 190 de țări, care vizionează zilnic peste 125 de milioane de ore de seriale și filme, inclusiv seriale originale, documentare și lungmetraje.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: