Marketing Stiri

Brand propriu La Fantana

26 aug. 2015 2 min

Brand propriu La Fantana

Reading Time: 2 minute

Grupul La Fantana a lansat primele doua produse ale brandului propriu Green: “Green – Cafea boabe pentru espresso”, disponibil exclusiv in Serbia, si “Green – Lapte special pentru cafea”, accesibil in Romania si Serbia. Produsele se adreseaza in principal segmentului de clienti B2B ai grupului din cele doua piete.

Lansarea brandului propriu Green coincide cu debutul serviciilor de aprovizionare cu cafea pentru segmentul de clienti B2B pe piata din Serbia, la aproximativ un an de la demararea noii linii de business in Romania, prin preluarea principalului distribuitor al cafelei Lavazza catre clienti HoReCa si B2B din Romania. Pentru piata din Serbia, noile servicii de aprovizionare cu cafea sunt disponibile exclusiv sub brandul Green.

“Green – Cafea boabe pentru espresso” reprezinta un amestec de sortimente de cafea din diverse regiuni ale lumii.

“Green – Lapte special pentru cafea” este un produs complementar pentru retete de cafea cu lapte, cu un continut ridicat de proteine (3,6%).

La finalul anului 2014, portofoliul furnizorului de servicii integrate de aprovizionare cu apa si cafea La Fantana inregistra aproximativ 51.000 de clienti, dintre care 35.000 clienti B2B si aproximativ 16.000 clienti rezidentiali. Potrivit estimarilor companiei, La Fantana livreaza servicii si produse catre peste 2 milioane de consumatori.

Compania isi deserveste clientii prin intermediul a 28 de sucursale in Romania si a 6 sucursale in Serbia.

La Fantana este al doilea mare furnizor de solutii de vanzare si livrare a apei din Europa Centrala si de Est . Grupul este lider pe pietele din Romania si Serbia in segmentul dozatoarelor cu apa imbuteliata (bottled water cooler – BWC), cu o cota piata de 65,3% in Romania si de 50,1% in Serbia in 2013, precum si in segmentul purificatoarelor (point of use – POU) cu o cota de piata de 73,4% in Romania si respectiv 64,3% in Serbia in acelasi an (potrivit Zenith International – “Raportul Zenith din 2014 privind Piata Dozatoarelor din Europa de Est”)

Grupul La Fantana detine doua unitati de imbuteliere a apei in Romania (Bucuresti si Talmaciu, jud. Sibiu) si o unitate la Mitrovo Polje, in Serbia.

In urma achizitiei Blue Coffee Service in 2014,  grupul estimeaza ca a devenit cel mai important distribuitor de cafea pe segmentul serviciilor de vanzare si livrare a cafelei pentru birouri (office coffee solutions – OCS).  Incepand cu anul trecut, grupul este distribuitor al cafelei Lavazza in Romania pentru clienti HoReCa si B2B.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: