Analize

In ce cladiri din Bucuresti s-au mutat companiile in 2014?

19 ian. 2015 < 1 min

In ce cladiri din Bucuresti s-au mutat companiile in 2014?

Reading Time: < 1 minut

Trei sferturi dintre companiile cu sediul in Bucuresti care si-au mutat biroul in 2014 au ales partea de nord a Capitalei, potrivit unei analize ESOP realizate pe baza datelor centralizate de forumul marilor firme de consultanta imobiliara.

Astfel, 59% din spatiile de birouri tranzactionate se afla in zona de centru-nord si 17% in zona de nord. La mare distanta, la egalitate pe locul trei se afla zona ultracentrala si zona de centru-vest, fiecare cu o pondere de 8% din totalul tranzactiilor.

Cladiri preferate de chiriasi in 2014 au fost Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania, situata in zona Barbu Vacarescu din Centru-Nord, cu 11 contracte incheiate, Hermes Business Campus, din zona Dimitrie Pompeiu, care a atras zece chiriasi, Ethos House, cu sase clienti noi, si parcurile de afaceri pentru care au optat companiile multinationale care si-au consolidat spatiile de birouri – Globalworth Campus (Telekom, 25.000 mp), North Gate (Renault, 20.000 mp), Bucharest One (Vodafone, 16.000 mp) si Green Court (Orange, 13.700 mp).

„Estimam ca in 2015 si in 2016, pe langa tranzactiile din zona de nord, vor incepe sa creasca, ca numar si ca suprafate inchiriate si tranzactiile din zona de centru-vest unde s-au anuntat mai multe proiecte care cumuleaza peste 100.000 mp cum ar fi Sema Park, Afi Business Parc, Orhideea Towers”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting – CORFAC International.

 

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: