Companii

O companie din China a cumparat Rompetrol

15 dec. 2015 < 1 min

O companie din China a cumparat Rompetrol

Reading Time: < 1 minut

Compania privata chineza CEFC Energy a achizitionat 51% din KazMunayGaz International (KMGI), fostul Rompetrol Group, potrivit Reuters. Surse citate de agentia de presa evalueaza tranzactia intre 500 de milioane si 1 miliard de dolari.

Achizitia a fost inclusa intr-un acord intre China si Kazahstan care include mai multe tranzactii in valoare totala de 4 miliarde de dolari in domeniul petrolului si gazelor, petrochimiei, exploatarii uraniului si telecomunicatiilor.

In Romania, KMG International detine rafinaria Petromidia Navodari, cea mai mare din tara, cu o capacitate anuala de rafinare de peste 5 milioane tone de materie prima, dar si rafinaria Vega din Ploiesti. La nivel european, KMG International detine peste 1.000 de puncte de distributie a carburantilor in sase tari (Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Franta, Spania si Georgia), care opereaza sub brandurile Rompetrol si Dyneff. Compania deruleaza operatiuni de trading cu produse petroliere in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane, prin intermediul companiilor sale localizate in Franta, Spania si Elvetia (Dyneff si KMG Trading).

KazMunayGaz, companie detinuta de statul kazah, a achizitionat 75% din Rompetrol in 2007 si restul de 25% doi ani mai tarziu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: