Stiri Tech

O reeditare cu super-grafică: Quake II RTX

28 mai 2019 < 1 min

O reeditare cu super-grafică: Quake II RTX

Reading Time: < 1 minut

Nvidia reface celebrul joc video Quake II, cu grafică spectaculoasă, pe baza tehnologiei ray-traced. Quake II va fi disponibil gratuit, din 6 iunie, pe geforce.com.

Quake II RTX este primul joc din lume care beneficiază de path tracing, o tehnică prin care se unifică toate efectele de iluminare precum umbrele, reflexiile, refracțiile și altele într-un isnugr algoritm de ray tracing.  Această formă de randare este utilizată în grafica de PC în filme, dar până de curând era mult prea costisitoare pentru jocuri. Rezultatul reprezintă un look complet nou, pentru jocul vieo creat de id Software și lansat inițial în 1997.

Quake II RTX include primele trei niveluri single player ale clasicului joc pe PC. Gamerii care deja dețin Quake II vor beneficia de întregul joc cu ray tracing, inclusiv modurile deathmatch și cooperative multiplayer.

Tim Willits, studio director la id Software:

“Rareori un joc  de PC are impactul și longevitatea de care se bucură Quake II, iar faptul că pot vedea jocul refăcut cu ray tracing, 20 de ani mai târziu, e un lucru special pentru mine (…)  La fel de specială este relația cu Nvidia, cu care am lucrat încă de la începuturile jocurilor de tip first-person shooter. E palpitant să văd cum compania a integrat feature-uri noi într-un joc clasic.”

Quake II RTX folosește Nvidia VKRay, o extensie care le permite dezvoltatorilor de jocuri care folosesc API-uri Vulkan să adauge efecte ray-traced jocurilor. Având la bază Q2VKPT, o versiune de joc creată de Christoph Schied folosind motorul de joc open-sourced pentru Quake II, Quake II RTX este un joc ray-traced în totalitate, a cărui grafică este randată prin Vulkan și dispune de suport pentru Linux.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: