Finanțe Stiri

Obligațiunile Idea Bank intră la tranzacționare pe ATS-ul BVB

26 feb. 2019 2 min

Obligațiunile Idea Bank intră la tranzacționare pe ATS-ul BVB

Reading Time: 2 minute

Listarea Idea Bank la Bursa de la București este un obiectiv pentru următorii ani, dar depinde și de contextul economic, a declarat Mioara Popescu, președinte executiv al băncii, la ceremonia de lansare la tranzacționare a emisiunii de obligațiuni corporative subordonate emise de Idea Bank în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacționare (ATS) administrat de BVB.

Daniela Secara, Director General Adjunct, BT Capital Partners, Mioara Popescu, președinte executiv, Idea Bank, și Adrian Tănase, CEO BVB

Emisiunea cuprinde 5.000 obligațiuni subordonate, negarantate, neconvertibile, denominate in Euro, cu o valoare nominală de 1.000 Euro, cu scadență în decembrie 2024, în valoare totală de 5 milioane Euro. Obligațiunile au o dobândă fixă, de 8,5% p.a., plătibilă semestrial.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners în calitate de Consultant Autorizat.

“Prima noastră emisiune de obligațiuni listate la Bursa de Valori București va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare organică a băncii și, implicit, a creșterii cotei noastre de piață”, a declarat Mioara Popescu.

“Am diversificat sursele de finanțare necesare consolidării bazei de capital, prin care urmărim o creștere a activității de creditare. Digitalizarea și îmbunătățirea continuă a produselor și serviciilor oferite de Idea Bank sunt obiectivele noastre strategice”, a declarat Mioara Popescu, Președinte Executiv Idea Bank.

”Listarea obligațiunilor Idea Bank pe ATS reprezintă o premieră pentru BVB prin faptul că este prima astfel de emisiune denominată în Euro pe acest segment de piață și, totodată, Idea::Bank este prima instituție de credit care listează obligațiuni pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare al Bursei de Valori București. De asemenea, această emisiune de obligațiuni are cea mai mare maturitate și cea mai mare valoare dintre toate emisiunile de obligațiuni listate pe ATS-ul BVB. Operațiunea derulată de Idea::Bank, dar și celelalte emisiuni de obligațiuni listate pe Piața Reglementată și pe Sistemul Alternativ demonstrează că piața de capital este mecanismul adecvat pentru diversificarea surselor de finanțare ale companiilor, indiferent de mărimea și activitatea lor, atât timp cât aplică o serie de standarde specifice pieței de capital”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București.

În 2017, BT Capital Partners a intermediat prima emisiune de obligațiuni decontată în Euro pe piața de capital din România, iar azi ne bucurăm că partenerii noștri, Idea Bank România au avut încrederea și curajul de a fi primul emitent de obligațiuni subordonate emise în Euro pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare“, a declarat Daniela Secară, director general adjunct, BT Capital Partners.

Idea Bank oferă produse și servicii persoanelor fizice și IMM-urilor, mizând pe dezvoltarea noilor tehnologii (internet și digital banking) și având o răspândire teritorială selectivă, operând cu 33 de sucursale la nivel național. Idea Bank face parte din Getin Holding, listat la Warsaw Stock Exchange (MWIG 40 index), cu operațiuni extinse în Europa Centrală și de Est, cu expertiză în retail banking și leasing și peste 7 000 de angajați.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: