Finanțe Stiri

OMNIASIG, creștere cu 11% a primelor brute subscrise în 2019

30 mart. 2020 3 min

OMNIASIG, creștere cu 11% a primelor brute subscrise în 2019

Reading Time: 3 minute

OMNIASIG Vienna Insurance Group a înregistrat o creștere de aproximativ 11% a primelor brute subscrise, comparativ cu anul precedent.

În 2019, valoarea totală a primelor brute subscrise de companie a depășit suma de 1,3 miliarde lei, iar profitul brut, înregistrat conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 45 milioane lei. Volumul total al despăgubirilor plătite de companie în anul precedent a fost puțin peste suma de 820 milioane lei, anunță asigurătorul într-un comunicat de presă.

”Și în 2019 ne-am concentrat pe susținerea cu precădere a segmentelor de asigurări non-auto, în conformitate cu strategia de dezvoltare sustenabilă, pe termen lung, a companiei. Rezultatele pozitive și evoluția stabilă din 2019 subliniază faptul că strategia noastră are efectele scontate”, a declarant Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

“Pentru 2020, avem un plan de acțiune integrat, care ne va permite să ne adaptăm noului context economic generat de criza coronavirus, păstrând, în același timp și trendul nostru de dezvoltare ascendentă. Acum, la împlinirea a 25 de ani de activitate a OMNIASIG în România, angajamentul nostru pe termen lung rămâne același – de a face din performanță o tradiție, pe toate segmentele de activitate ale companiei, păstrând, totodată, preocuparea noastră constantă în a oferi produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor și cerințelor clienților noștri”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Pe linia Asigurărilor de Sănătate, creșterea a fost de peste 30% față de anul 2018, arată asigurătorul. Evoluția pozitivă a determinat compania să lanseze noi produse – noua asigurare de sănătate de grup OMNI+, spre exemplu. Rezultatele înregistrare în 2019 subliniază faptul că acest segment devine din ce în ce mai mult o prioritate pentru clienții OMNIASIG și că aceștia au înțeles utilitatea și necesitatea unei astfel de asigurări.

În cazul asigurărilor de tip Property (Asigurările de incendiu și calamități naturale), subscrierile din 2019 au crescut cu aproximativ 8% față de anul precedent.

Pe segmentul asigurărilor auto (Casco și RCA) compania a înregistrat o creștere ușoară a volumului total de prime brute subscrise față de anul 2018, însumând cumulat pe cele două linii prime brute subscrise în valoare de peste 880 milioane lei. Valoarea totală a despăgubirilor plătite pe segmentul asigurărilor auto, Casco si RCA cumulat, a crescut în 2019 cu aproape 20% față de anul anterior. Segmentul asigurărilor Casco a consemnat o evoluție semnificativă de peste 15%, în timp ce pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA), volumul primelor brute subscrise a rămas constant.

În ceea ce privește asigurările de asistență turistică (de călătorie), volumul subscrierilor din 2019 a crescut cu peste 25%, fapt ce demonstrează un grad de responsabilitate tot mai ridicat când vine vorba de planificarea vacanțelor.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către OMNIASIG Vienna Insurance Group în descursul anului 2019 a fost în cuantum de 725, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 115, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie în 2019 şi care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,05% dintre acestea.

Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,41% dintre acestea.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: