Lifestyle Stiri

Optimism în pandemie: Electric Castle anunță trupele de top care vor fi headliners la ediția 2021

27 nov. 2020 3 min

Optimism în pandemie: Electric Castle anunță trupele de top care vor fi headliners la ediția 2021

Reading Time: 3 minute

Echipa Electric Castle sper că anul viitor va permite revenirea pe domeniul Banffy din Bonțida, la o nouă ediție de festival, programată pentru 14-18 iulie 2021.

În urmă cu câteva zile, Electric Castle a lansat #MyRayOfHope, campania prin care fanii festivalului se încurajează reciproc, vorbind despre speranțele și dorințele lor pentru anul viitor.

Organizatorii anunță primii headliners de pe afișul EC8: una dintre cele mai bune trupe alternative rock ale anilor 2000 – twenty øne piløts, genialii Gorillaz & legendele alt-metal Deftones.

„Acolo unde e dorință și pasiune, există speranță. Iar speranța echipei Electric Castle stă într-un 2021 ce va permite revenirea pe domeniul Banffy din Bonțida, la o nouă ediție de festival. Toată activitatea din ultimele luni a însemnat reluarea, de la zero, a pregătirilor pentru ediția a 8-a, reprogramată între 14 și 18 iulie 2021”, se arată într-un comunicat al organizatorilor festivalului.

Până pe 30 noiembrie, Electric Castle oferă publicului posibilitatea de a-și achiziționa bilete pentru cea de-a 8-a ediție într-o promoție specială. Abonamentele sunt la prețul de 599 de lei, din care acum se poate achita doar 100 de lei, restul de 499 de lei urmând să fie plătit doar în 15 iunie 2021. Toate variantele de abonamente disponibile pot fi accesate pe electriccastle.ro.

twenty øne piløts

Reconfirmarea prezenței trupei la ediția 2021 a venit aproape imediat după anunțului amânării din acest an, un semn că trupa așteaptă cu la fel de mult interes să se întâlnească, pentru prima oară, cu sutele de mii de fani din România.

Cel mai recent hit al trupei, „Level of concern”, a renăscut speranțele publicului într-un nou album semnat de Tyler Joseph și Josh Dun, autorii celui mai bun album rock al decadei (“Blurryface”, 2015), conform Billboard. Trupa a ales să doneze parte din încasările obținute cu această piesă pentru susținerea celor din industria muzicală afectați de suspendarea evenimentelor pe perioada crizei COVID-19.

Gorillaz

De 20 de ani, publicul și industria muzicală încearcă să găsească cea mai potrivită definiție pentru Gorillaz. Proiectul pe care Damon Albarn și Jamie Hewlett l-au pornit în 2000, a fost interpretat fie ca o ironie la adresa imaginii prefabricate a trupelor pop, un experiment a unor mici genii muzicale sau un act de bravadă.

Dincolo de universul vizual foarte elaborat creat prin personajele imaginate de Hewlett, ca imagine a trupei, piese ca „Feel Good Inc.”, „Clint Eastwood” sau „Dare” sunt adevărate bijuterii muzicale ce rezistă oricărui test al timpului.

Anul acesta, Gorillaz a lansat „Song Machine: Season One – Strange Timez” un album pe care lista de artiști invitați probează, dacă mai era nevoie, reputația trupei în lumea muzicală.

Deftones

Confirmarea pentru ediția 2021 a Electric Castle readuce în România una dintre cele mai originale trupe de alternative metal din ultimele decenii. Anul acesta, trupa ar fi trebuit să se afle în plin turneu mondial însă pauza impusă de pandemie le-a dat șansa sa lucreze la cel de-al 9-lea album al lor, „Ohms”, lansat în septembrie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: