Business Companii Finanțe

Orbis, venituri de 155,3 milioane euro în primul semestru al lui 2019

5 aug. 2019 2 min

Orbis, venituri de 155,3 milioane euro în primul semestru al lui 2019

Reading Time: 2 minute

Orbis își extinde rețeaua într-un ritm accelerat în primul semestru al anului în curs, înregistrând venituri nete consolidate de 155,3 milioane euro, în creștere cu 4,8%, potrivit ultimului raport financiar al companiei.

Rezultatele regiunii Europei de Est sunt susținute de indicatori operaționali solizi, creștere a RevPAR cu +5%, principalul motor al creșterii fiind prețul mediu, cu +4,4% ADR. EBITDA al grupului s-a ridicat la 51 de milioane EUR cu o creștere de 19,3%.

Compania a deschis trei hoteluri, respectiv Bachleda Luxury Hotel Krakow MGallery By Sofitel care dispune de 64 de camere; Mercure Sibiu Airport din România  cu 85 de cameredisponibile, ambele în baza unor acord de franciză, și ibis Tallinn cu 190 camere disponibile, printr-un contract de management. Astfel, Orbis a intrat într-o țară nouă, Estonia.

”Compania a decis să împartă afacerea în două linii separate – active de tip light și active imobiliare. Argumentele acestei separari au fost dezvoltarea rapidă a componentei de active de tip light , aproape 50% din rețea și diferențele dintre modelele de afaceri ale Orbis, respective Accor, partenerul nostru strategic. Prin separarea celor doua modele de afaceri, Orbis va putea să valorizeze activele de tip light, printr-o cedare către Accor, și să își concentreze toată atenția asupra activității sale principale – activele imobiliare, care constituie un nucleu al ADN-ului său. Odată încheiat acest proces, Orbis, cu 73 de hoteluri proprietate exclusivă, va fi gata să înceapă o perioadă de creștere. Întrucât Accor și-a anunțat intenția de a vinde întreaga participație la Orbis, credem cu tărie că noii noștri acționari vor împărtăși noua strategie”, a declarat Gilles Clavie, President & CEO, Orbis.

În plus, echipa Orbis a semnat 12 acorduri de parteneriat pentru active ușoare, care ar adaugă aproape 1.600 de camere noi la portofoliul existent. Noile hoteluri vor fi deschise în perioada 2020-2022. Contractele în discuție au consolidat planul de dezvoltare cu un total de 49 de hoteluri, adică peste 6.800 de camere.

În prima jumătate a anului 2019 a început construcția noului proiect de dezvoltare Ibis Styles Szczecin care dispune de 161 camere. În această perioadă, compania a modernizat Mercure Budapest Buda și Korona, a finalizat renovarea Sofitel Warsaw Victoria și Ibis & Novotel Poznan Center iar totalul cheltuielilor de tip Capex s-a ridicat la 19 milioane euro.

Foto: © Petar Maksimovic | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: