Business Companii Stiri

Orbis: alianță strategică cu Acord pentru 286 milioane de euro

4 iul. 2019 2 min

Orbis: alianță strategică cu Acord pentru 286 milioane de euro

Reading Time: 2 minute

Grupul Orbis anunță semnarea unui acord de vânzare a activității de servicii hoteliere către Accor, stabilind principiile de management pe termen lung între cele două părți. A fost semnat un set general de clauze, non-limitativ, privind gestionarea Accor a tuturor hotelurilor aflate momentan în proprietatea Orbis și închiriate.

Prețul de cumpărare convenit se ridică la 1,2 miliarde de zloți polonezi, adică 286 milioane de euro, finalizarea tranzacției fiind planificată pentru octombrie 2019.  Între timp, Orbis urmează un proces de separare a activelor ușoare de proprietățile imobiliare până va obține toate aprobările necesare achiziției.

„Orbis și Accor se dezvoltă rapid, astfel încât trebuie să urmeze așteptările clienților și partenerilor și, prin urmare, să profite la maxim de know-how-ul lor în ambele afaceri, separat”, a declarat Gilles Clavie, CEO, Orbis.

Acordul încheiat între Orbis și Accor cuprinde condițiile de vânzare a componentei de servicii hoteliere, odată ce aceste ”light assets” sunt separate de restul afacerilor grupului. Astfel, este permisă preluarea de la Orbis a tuturor activelor și activităților sale de tip light, inclusiv a contractelor de franciză și de management și a oricăror alte drepturi legate de partea de servicii.

În plus, Accor a anunțat că a început să cedeze întreaga sa participație la capitalul social al companiei Orbis.

„În ultimii 20 de ani, Orbis a fost susținut de Accor, partener strategic și acționar. Prin împărțirea în două afaceri și semnarea unui acord de management pe termen lung, vom putea lichida componenta de active ușoare, prin cedarea sa către Accor. Apoi ne vom concentra atenția asupra activității de baza a Orbis, adică asupra operațiunilor imobiliare (…) Orbis este un jucător cu un portofoliu de 72 de hoteluri deținute care va fi gata să înceapă o nouă eră de creștere, împărtășind aceeași strategie cu un nou acționar „, a concluzionat Gilles Clavie, CEO, Orbis.

Orbis activează în industria ospitalității din Polonia și Europa de Est, rămânând o companie puternică cu o valoarea a portofoliului de active imobiliare de 1,13 miliarde de euro.

Foto: © Oleg Dudko | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: