BizRemote by certSIGN Stiri

Pandemia, ca sursă de inspirație în artă

14 dec. 2020 2 min

Pandemia, ca sursă de inspirație în artă

Reading Time: 2 minute

Expoziția „The First Lockdown Among Insects” a artistului Ovidiu Toader va avea vernisajul mâine, 15 decembrie și poate fi vizitată până pe 23 decembrie, la galeria de artă ETAJ artist-run space.

Pasionații de artă contemporană pot vizita expoziția artistului Ovidiu Toader, „The First Lockdown Among Insects” până înainte de sărbători, pe 23 decembrie, la galeria de artă ETAJ. Ovidiu Toader prezintă un fragment intim dintr-un cadru trecut, folosind elemente esențiale și materiale reciclate precum structura unei mese, bucăți de lemn, PET-uri și diferite ambalaje.

Masa de lucru ia rolul unui acoperiș, aparținând oricărei forme de viață, conștiente sau inconștiente, onorabile, indiferent de planetă, clasă, religie sau specie, sub masa totul fiind cunoscut și permis. Mutabile și lipsite de gen, materialele se transmutează în insecte, fiecare insectă întruchipând un spirit ce poate fi prins oricând în afara zonei de siguranță.

Ovidiu Toader (1991 Brașov, Romania) folosește metode spontane de asamblare pentru a construi obiecte și insecte sculpturale complexe. Practica sa se bazează pe rememorarea și echilibrarea emoțiilor ce fac parte din experiențele personale, colective și istorice. Materialitatea lucrărilor sale este adesea formată din obiecte găsite, adunate și reciclate din spațiul unde locuiește, casa din copilărie, casa bunicilor și atelierul său.

Artistul Ovidiu Toader este cunoscut și pentru că a realizat trofeele pentru o serie de evenimente de gală organizate de revista Biz, precum Gala „Valori de România”, Gala Biz PR Awards, sau edițiile din acest an ale galei VKRS sau Biz Sustainability Awards 2020.

Expoziția poate fi vizitată doar prin programare, la numărul de telefon 0730124642

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: