Finanțe Stiri

Fondul Proprietatea, pe London Stock Exchange

29 apr. 2015 2 min

Fondul Proprietatea, pe London Stock Exchange

Reading Time: 2 minute

Fondul Proprietatea (FP), administrat de Franklin Templeton Investments si unul dintre cele mai mari fonduri inchise din lume, a fost admis astazi la tranzactionare pe segmentul Specialist Fund Market al London Stock Exchange („LSE”) prin intermediul certificatelor de depozit globale (global depository receipts – „GDRs”).
Fondul Proprietatea detine un portofoliu de valori mobiliare cu active de peste 2,9 miliarde de euro si este listat pe Bursa de Valori Bucuresti din ianuarie 2011.

“Ziua de astazi marcheaza un moment cu adevarat istoric pentru Fondul Proprietatea si Franklin Templeton, avand in vedere ca, in ultimii ani, am muncit neintrerupt pentru aceasta realizare. Fondul are potentialul sa devina unul dintre cele mai vizibile si atractive fonduri inchise listate la Londra, datorita marimii sale, a portofoliului si a discount-ului fata de VAN. Mai mult, suntem convinsi ca listarea secundara a Fondului pe LSE va creste vizibilitatea pietei de capital din Romania pe scena internationala, va facilita accesul unei baze mai variate de investitori straini in tara si va actiona ca un catalizator pentru descoperirea numeroaselor oportunitati de investitii din Romania. Am observat un interes imens pentru companiile romanesti in cadrul numeroaselor road show-uri organizate pentru a crestenivelul de vizibilitate a Fondului in strainatate s suntem siguri ca listarea Fondului pe LSE va spori apetitul investitorilor pentru actiunile romanesti”, a declarat Dr. Mark Mobius, PresedinteExecutiv Templeton Emerging Markets Group, intr-un comunicat de presa.

“Fondul Proprietatea este ideal plasat pentru a oferi investitorilor expunere pe o gama diversa de companii romanesti listate si nelistate care ar trebui sa beneficieze datorita perspectivelor de crestere si fundamentelore conomice puternice. Evaluarile companiilor din Romania sunt scazute comparativ cu cele din state vecine, iar noi credem ca acesta este momentul oportun pentru investitori sa acceseze Romania, deoarece se tranzactioneaza la cea mai mica valoare P/E si ofera cel mai ridicat randament al dividendelor in comparatie cu alte state din Europa Centrala si de Est. Corelatiile scazute dintre pietele dezvoltate si Romania, care este o Piata de Frontiera, indica beneficii de diversificare atat pentru investitorii pe termen scurt, cat s pentru cei pe termen lung. Obiectivul nostru ca Manager de Fond continua sa fie maximizarea randamentelor pentru actionarii Fondului, cresterea VUAN-ului pe actiune si scaderea discountului la care se tranzactioneaza in prezent actiunile Fondului”, a adaugat Greg Konieczny, CEO si Manager de Fond al Fondului Proprietatea.

Xavier Rolet, CEO London Stock Exchange Group, a aratat ca succesul listarii FP este o reflectare a valorii economiei Romaniei, care are una dintre cele mai ridicate rate de crestere din UE.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: