Companii Tech

Performanță la puterea 3D

18 dec. 2019 3 min

Performanță la puterea 3D

Reading Time: 3 minute

CAD Works aduce pe piața din România nouă serie de imprimante 3D HP Jet Fusion 5200, care permite producția în masă a pieselor finite într-un timp de până la zece ori mai scurt și scăderea la jumătate a costurilor de producție, spune Claudiu Bîrlogeanu, Managing Director al companiei.

Cum arată piața imprimării 3D în România?

Piața de producție 3D din România este una tânără, dar cu potențial de dezvoltare în anii următori. Din datele pe care le deținem, interesul și numărul celor care doresc să facă trecerea către noile tehnologii de imprimare 3D este în creștere în ultimii trei ani. Estimăm că piața de imprimante 3D din Romania se va ridica anul acesta la circa 5 milioane de euro. Ne dorim ca tehnologia Multi Jet Fusion HP să fie disponibilă și în România, de aceea CAD WORKS a devenit partenerul oficial HP pentru furnizarea celor mai noi echipamente de imprimare 3D.

Ce aduce nou imprimanta HR Jet Fusion 5200, lansată recent?

Tehnologia Multi Jet Fusion permite atât producția în masă a pieselor finite, cât și crearea unor prototipuri complexe, într-un timp de până la de zece ori mai scurt și scăderea la jumătate a costurilor de producție, față de alte metode de imprimare 3D (FDM, Poly­Jet, SLS, SLA). Seria 5200 poate produce până la 800 de piese pe săptămână și este dotată cu un software care oferă monitorizare la distanță. De asemenea, noile imprimante asigură și o amprentă redusă de carbon și folosesc materiale reutilizabile din industria de top, de la plastic rigid sau flexibil până la metal. Cea mai avansată soluție HP de imprimare 3D poate fi folosită în arii extinse de activitate. Aceasta este potrivită pentru producția de masă în industria aeronautică și auto, producția de componente electronice și bunuri de larg consum, medicină, dar și pentru dezvoltarea de prototipuri în domeniul cercetării, inovației și în educație. Odată cu lansarea seriei 5200 a apărut și “3D printing as-a-service”, un model de business pe care HP Inc. îl aduce în practică și care va fi disponibil în curând și în România.

Unde se situează o astfel de so­luție la nivel de costuri și în cât timp se pot amortiza cheltuielile?

“Estimăm că piața de imprimante 3D din România se va ridica anul acesta la circa 5 milioane de euro”, spune Claudiu Bârlogeanu, Managing Director, CAD Works.

Seria HP Jet Fusion 5200 include trei modele de imprimante, 5200, 5210 și 5210 Pro, cu funcții similare, însă cu diferențe la nivel de volum de producție. Costul începe de la 235.000 de euro, iar în funcție de accesorii sistemul poate ajunge la 450.000 de euro. CAD Works cu ajutorul HP Inc. oferă și posibilitatea închirierii sau plata în leasing, la care se adaugă și alte servicii adiecente, de exemplu traininguri pentru angajați și suportul tehnic disponibil 24/24. Bineînțeles, la nivel de piață, există și imprimante la prețuri mai reduse, de la 2.500 de euro, care pot fi folosite în domeniul educației și cercetării pentru învățare aplicată, sau imprimante color pentru producții în număr restrâns de exemplare, care ajung la 37.000 de euro, cum este HP Jet Fusion 580.

Cum poate oferi acest dispozitiv un avantaj în business?

Pentru producătorii industriali, folosirea unei imprimante 3D aduce timpi de realizare mult mai eficienți și costuri reduse, ceea ce se reflectă într-un avantaj competitiv pe partea de optimizare financiară și lansarea mai rapidă pe piață a unor noi produse. Pentru o gamă largă de modele, se poate ajunge la scăderi de preț de până la 95%, masa produselor finale fiind cu până la 93% mai mică, iar emisiile de noxe se diminuează cu până la 95 de ori. De exemplu, prin reproiectarea și imprimarea 3D a unei aerisiri de aer condiționat pentru automobil, costul de producție pentru piesă s-a redus de la 450 de dolari la 18 dolari, greutatea este de 100 de ori mai mică, iar timpul de execuție s-a înjumătățit.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: