Management Stiri

Peste jumătate dintre angajați sunt dispuși să se relocheze

24 iul. 2018 < 1 min

Peste jumătate dintre angajați sunt dispuși să se relocheze

Reading Time: < 1 minut

Mai bine de jumătate din forța de muncă la nivel global este dispusă să se relocheze, principalele destinații în care angajații își doresc să lucreze fiind marile metropole din Europa și SUA.

57% dintre angajați sunt interesați să lucreze în altă țară decât cea de origine, după cum arată rezultatele studiului „Global Talent”, realizat de BestJobs, ca partener al Boston Consulting Group și The Network. Dorința de relocare este cu 7% mai scăzută comparativ cu ediția din anul 2014 a studiului. În rândul respondenților interesați de relocare, 60% nu au familie și copii și, 61% au o vârstă cuprinsă între 20 și 30 de ani.

În ceea ce privește preferința de relocare, primul loc în clasament îl ocupă SUA, urmate de Germania, Canada, Australia și Marea Britanie (aceasta a coborât pe locul 5 după ce în 2014 se afla pe locul al doilea). Germania a urcat în topul preferințelor în special după brexit, ocupând locul întâi pentru candidații din țările europene. Motivul îl reprezintă sectorul industrial puternic dezvoltat, generozitatea serviciilor sociale și politica de imigrare.

Dacă în 2014 principalul motiv pentru relocare era extinderea experienței personale, acum principalele motive sunt noi oportunități de carieră și un nivel de viață mai bun (în special pentru candidații din țările ce se confruntă cu o instabilitate a regimului politic).

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: