Stiri Tech

Piața camerelor video auto crește cu 20%

21 aug. 2019 2 min

Piața camerelor video auto crește cu 20%

Reading Time: 2 minute

Piața camerelor video auto din România va ajunge în 2019 la 60.000 de unități, o creștere de 20% față de anul anterior. Cifrele sunt totuși mici raportat la parcul total auto existent în România care este, conform www.drpciv.ro de peste 8 milioane de autovehicule, dintre acestea 6 milioane fiind autoturisme.

“În România avem o problemă reală și foarte îngrijorătoare în privința accidentelor auto, fie ele soldate cu victime sau încadrate la accidente ușoare. Introducerea unor schimbări legislative care să permită, în primul rând, recunoașterea filmărilor efectuate cu camerele video auto ca probe, ar fi un mare pas înainte. În opinia noastră, creșterea numărului de camere video auto prezente în trafic va responsabiliza mai mult șoferii în respectarea regulilor de circulație, ceea ce va conduce la diminuarea numărului de accidente”, explică Marius Pascu, Brand Manager la Falcon Electronics.

Noile camere video auto Nextbase, lansate recent pe piața din România de catre Falcon, încorporează tehnologii precum rezoluție 4K Ultra HD, senzor de imagine de ultimă generație de la Sony, unghi de vizibilitate larg de până la 150 de grade, dar și filtru de polarizare, pentru eliminarea reflexiilor din parbriz. De asemenea, în gamă regăsim și modelul dual, care permite înregistrarea traficului atât din fața masinii, cât și din spatele acesteia.

“Cu siguranță, rata accidentelor grave, dar și a celor ușoare, s-ar putea ameliora dacă și în România s-ar adopta cutumele din alte țări mai dezvoltate. Spre exemplu, în Marea Britanie sunt în uz peste 11 milioane de camere video auto și peste 40 de companii de asigurări acceptă ca probe înregistrările realizate cu acestea. Mai mult, unele firme de asigurări oferă polițe pentru asigurarea autovehiculelor la pachet cu o cameră video auto sau oferă o reducere de până la 20% la polițe pentru cei care utilizeaza astfel de dispozitive de înregistrare a traficului. Sperăm ca, în curând, și în România să existe astfel de practici”, adaugă Marius Pascu.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: