Analize Stiri Tech

Piața globală de tablete, în creștere cu 26%

aug. 10, 2020 < 1 min

Piața globală de tablete, în creștere cu 26%

Reading Time: < 1 minut

Închiderea școlilor și trecerea la sistemul de educație online, precum și sistemul work from home au favorizat o serie de sectoare ale industriei IT&C. Printre acestea, domeniul tabletelor, un gadget care „a știut” să beneficieze de pe urma pandemiei și a restricțiilor impuse de autorități. Cel mai recent raport al companiei de cercetare de piață Canalys arată că la nivel global s-au vândut 37,5 milioane de tablet PC-uri în al doilea trimestru din 2020, ceea ce înseamnă o creștere cu 26% față de perioada similară (aprilie-iunie) din 2019.

În topul mondial al producătorilor rămâne Apple, cu 14 milioane de unități iPad vândute în perioada analizată, reprezentând o creștere cu 20% a livrărilor pentru compania americană.

Pe poziția a doua în clasament se poziționează Samsung, cu 7 milioane de unități vândute, respectiv o creștere de 39% a livrărilor. 

Chinezii de la Huawei încheie acest podium, cu o creștere de 45%.

„Capacitatea de a colabora, de a vizualiza și interacționa cu conținutul digital a devenit esențială, în special în zona de învățământ. Pandemia a sporit concurența pentru accesul la ecranul comun între membrii casei, forțați să rămână în interior (…) Tabletele ajută la depășirea acestei probleme, permițând fiecărui membru al familiei să aibă propriul dispozitiv. Și sunt mai prietenoase cu bugetul decât computerele și notebook-urile”, a subliniat Ishan Dutt, analist Canalys.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: