Business Companii Stiri Tech

Planificare sustenabilă la Vodafone: Zero emisii de dioxid de carbon până în 2040

24 nov. 2020 3 min

Planificare sustenabilă la Vodafone: Zero emisii de dioxid de carbon până în 2040

Reading Time: 3 minute

Grupul Vodafone și-a asumat angajamentul de a reduce la net zero emisiile de carbon ale companiei la nivel global până în 2040. De asemenea, obiectivele anterioare ale companiei privind limitarea emisiilor de carbon până în 2030 au fost aprobate de către inițiativa Science Based Targets (SBTi), acestea fiind conforme cu reducerile necesare pentru a mentine încălzirea globală la limita de 1.5 grade – cel mai ambițios obiectiv al Acordului de la Paris.

Până în 2030, Vodafone va elimina toate emisiile de gaze cu efect de seră provenite din activitățile proprii și din energia cumpărată și consumată (emisii din Domeniile 1 și 2). Vodafone și-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte (emisii din Domeniul 3), inclusiv în societățile mixte, toate achizițiile lanțului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute și călătoriile în scopuri profesionale. Vodafone va elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, devansând cu 10 ani ambiția inițială a companiei, aceea de a obține o amprentă de carbon “net zero” până în 2050.

”Vodafone crede în puterea exemplului, așa că astăzi ne-am asumat o amprentă de carbon net zero până în 2040. În plus, inițiativa Science Based Targets a confirmat faptul că obiectivele noastre pentru 2030 privind reducerea emisiilor de carbon corespund celui mai ambițios proiect al Acordului de la Paris.  Suntem hotărâți să ne reducem amprenta de carbon prin eficientizarea consumului de energie, utilizarea de energie din surse regenerabile, reducerea deșeurilor de rețea și introducerea de noi criterii de mediu pentru selectarea furnizorilor. De asemenea, Vodafone își va ajuta clienții în limitarea propriilor amprente de carbon prin serviciile pe care le oferim, inclusiv cu soluțiile Internet of Things.”, Nick Read, CEO Vodafone Group.

Science Based Targets

Inițiativa Science Based Targets (SBTi) este o colaborare între CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) și World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi definește și promovează cele mai bune practici în formularea unor ținte de mediu bazate pe știință (“science based targets”) și evaluează independent obiectivele asumate de companii, în funcție de cele mai recente studii de Climatologie (Climate Science).

În 2019, Vodafone s-a angajat să achiziționeze 100% energie din surse regenerabile, să își reducă la jumătate impactul asupra mediului până în 2025 și să reutilizeze, vândă sau recicleze 100% din deșeurile de rețea sprijinind, astfel, trecerea la o economie circulară.

Surse regenerabile

Până la data de 21 iulie 2021, rețeaua Vodafone din Europa va fi alimentată în proporție de 100% cu energie din surse regenerabile – astfel, rețeaua Vodafone devine Green Gigabit pentru clienții din 11 țări unde compania este prezentă și va opera în mod sustenabil, utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie.

În luna iulie 2020, Vodafone a anunțat încă un obiectiv ambițios, acela de a-și ajuta clienții din segmentul business să își reducă propriile emisii de carbon, până la un total de 350 de millione de tone la nivel global, pe o perioadă de 10 ani (2020 – 2030).

Strategii eco

Vodafone România continuă să se alinieze demersurilor Vodafone Group pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător urmând o serie de strategii, precum: implementarea unor tehnologii de răcire avansate în principalele centre cu servere de date, achiziționarea de 100% energie verde pentru operațiunile proprii, reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele de rețea care devin redundante, programe de colectare și recilare a DEE-urilor sau programe de vânzare a terminalelor recondiționate.

Net zero* – Definim “net zero“ ca zero emisii de carbon, obținute prin stabilirea unui obiectiv bazat pe știință (SBT – Science Based Target) ce vizează limitarea încălzirii globale la de 1,5 ° C, pentru emisiile complete ale lanțului valoric (domeniile de aplicare 1, 2 și 3), și izolarea emisiilor limitate rămase, greu de decarbonizat, prin activități certificate de eliminare a gazelor cu efect de seră.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: