Finanțe Stiri

Plata in rate prin MasterCard

19 ian. 2016 2 min

Plata in rate prin MasterCard

Reading Time: 2 minute

MasterCard anunta lansarea viitoare a unei optiuni de plata in rate, care le va permite detinatorilor de carduri MasterCard si Maestro sa distribuie costul cumparaturilor in rate lunare egale, prin simpla utilizarea cardului la plata.

Prin noua metoda de plata, costul cumparaturilor de valoare ridicata sau a celor neprevazute, precum un nou televizor sau al reparatiilor auto, devine mult mai accesibil pentru consumatori, se arata intr-un comunicat de presa al MasterCard.

“Rezultat al mai multor studii la nivelul consumatorilor si al consultarii cu asociatii ale consumatorilor, emitentii de carduri si alte companii din industria platilor, solutia de plata in rate prin MasterCard este un raspuns la nevoile consumatorilor si partenerilor de afaceri” a declarat Andrew Buckley, head of core products al MasterCard in Europa.

Plata in rate prin MasterCard le permite retailerilor, institutiilor emitente si acceptatoare de carduri, sa isi creasca afacerile pe termen lung prin satisfacerea nevoii clientilor de a avea mai multe optiuni de plata.

Un studiu derulat de MasterCard la nivelul consumatorilor europeni (derulat in opt tari – Ucraina, Ungaria, Italia, Olanda, Suedia, Irlanda, Germania si Regatul Unit al Marii Britanii) arata ca optiunea de plata in rate reprezinta o metoda atragatoare pentru multi dintre acestia. MasterCard le va permite detinatorilor de carduri MasterCard si Maestro sa distribuie intr-un mod convenabil rambursarea costurilor cumparaturilor neasteptate sau de valori ridicate, precum cel al inlocuirii masinii de spalat, in rate fixe lunare. Optiunea MasterCard pentru plata in rate le ofera detinatorilor de carduri mai multa diversitate la momentul realizarii platii, permitandu-le sa utilizeze cardul lor de debit, credit sau business pentru extinderea bugetului, atunci cand au nevoie, mentinand in acelasi timp controlul asupra cheltuielilor, intr-un mod eficient.

“Astazi, cu totii cautam sa imbunatatim experienta de cumparaturi: consumatorii cauta solutii flexibile de plata, care sa le satisfaca cerintele, menţinand un bun control asupra cheltuielilor” a declarat Andrew Buckley, head of core products al MasterCard in Europa.

De asemena, oferind mai multa flexibilitate a platilor, prin optiunea de plata in rate prin MasterCard, jucatorii din mediul de business pot beneficia de fidelizarea si extinderea bazei de clienti si, in acest fel, de crestere a vanzarilor – mentinand totodata standardele moderne de viteza si securitate ale platilor electronice.

Optiunea de plata in rate dezvoltata de MasterCard le permite si institutiilor emitente de carduri sa raspunda eficient la nevoia consumatorilor de a-si administra responsabil finantele si cheltuielile. Prin diferentierea serviciilor de plata cu cardul, emitentii vor gasi tot mai multi clienti dornici de a se bucura de produselelor. Asadar, MasterCard isi perfectioneaza reteaua de procesare pentru a oferi acest serviciu aplicabil cardurilor de debit, credit sau business, reducand totodata eforturile de implementare ale institutiilor emitente, se arata in comunicat.

Totodata, MasterCard ajuta institutiile ce ofera servicii de acceptare de carduri sa isi creasca rata de achizitie a comerciantilor noi si sa isi mareasca volumele de acceptare, prin oferirea unei noi solutii de plata ce permite cresterea volumelor vandute.

Serviciul de plata in rate prin MasterCard va fi implementat pe parcursul celei de-a doua jumatati a anului 2016.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: