Companii Stiri

Plicurile livrate de curieri, trimise de companii2 min

28/06/2016 2 min read

author:

Plicurile livrate de curieri, trimise de companii2 min

Reading Time: 2 minute

Livrarile de plicuri prin DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie și curierat expres, sunt generate, cu precadere, de persoanele juridice. De asemenea, in medie, una din cinci livrari facute de compania de curierat este pentru plicuri, iar majoritatea lor sunt expediate de furnizori de servicii, respectiv banci.

Trimiterea de plicuri a reprezentat, in cazul DPD Romania, circa 19% din totalul livrarilor DPD realizate in primele 5 luni ale anului. Restul de 81% din volumul total de livrari DPD de la inceputul lui 2016 a fost generat de colete. Din totalul plicurilor expediate, clienţii persoane juridice au generat cele mai multe expedieri atat in prima parte a lui 2016, cat și in cursul anului trecut.

Și in 2015 volumele au fost similare. Astfel, 21% dintre livrarile companiei de anul trecut au fost pentru plicuri, iar 79% au fost colete.

”Cele mai multe livrari pe acest segment sunt generate de furnizorii de servicii, care trimit facturi, de jucatorii din sectorul financiar-bancar, care expediaza contracte sau alte documente catre clientii lor, și de companiile de telecomunicatii. Pe segmentul livrarilor de colete, clasamentul este condus de companiile care activeaza in sectorul de fashion, magazinele online, jucatorii din IT&C și cei din industria telecom”, declara Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.

Potrivit acestuia, in ceea ce privește livrarile catre companii, circa 8% din totalul plicurilor si coletelor expediate prin DPD Romania a provenit din strainatate.

Datele companiei mai arata ca in preajma Sarbatorilor se trimit cele mai multe plicuri. Astfel, la nivelul anului trecut, in decembrie, au fost inregistrate cele mai multe livrari pe acest segment, iar de la inceputul lui 2016 și pana in prezent, cele mai multe plicuri livrate de curierii DPD Romania au fost in luna aprilie, in apropierea Sarbatorilor de Paști.

Pe plan intern, atat pentru plicuri, cat și pentru coletele expediate prin intermediul DPD Romania, livrarile sunt generate in special de clienti din regiunea București-Ilfov, cu o pondere de circa 73,5%, urmata de Cluj, cu 6,5% din total, Timis, cu peste 2,6%, Iași, cu aproape 2%, și Brasov – 1,4% din ridicari.

DPD Romania este parte a DPDgroup, lider european in curieratul rutier. In Romania, DPD se afla in top 3 companii de curierat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE