Stiri Tech

Pregatire pentru viitor la Cluj

aug. 4, 2014 2 min

Pregatire pentru viitor la Cluj

Reading Time: 2 minute

Tinerii dornici sa urmeze un trainig de specializare in domeniul web se pot inscrie pana pe 20 august in programul Simplon Romania, sustinut de Orange Franta.

Selectia se va face in luna august cand vor avea loc interviuri cu cei selectionati iar cursurile vor incepe din toamna.

Programul organizat sub forma unui bootcamp gratuit, ce dureaza 6 luni se adreseaza preponderent persoanelor care provin din medii modeste si au nevoie de traininguri speciale pentru a fi integrate pe piata muncii.

Cunostinte dobandite in urma training-ului vor fi:

  • tehnologii web avansate si limbaje moderne: HTML & CSS, Ruby on Rails, JavaScript
  • instrumente de lucruprecumGithub, Agile Development, Test DrivenDevelopment
  • notiuni de product development si user experience /UX design
  • metode de dezvoltare tip agile sitehnici de “lean startup” pentru afaceri
  • folosirea platformelor online de management eficient al proiectelor web si al echipei
  • tehnici de vanzare si marketing al serviciilor si produselor tehnologice

La sfarsitul programului, absolventii vor fi pregatiti pentru a se integra rapid intr-o echipa de dezvoltatori de servicii web fara ca angajatorii sa mai investeasca in training.

Trainingul de specializare in domeniul web este dezvoltat dupa modelul Simplon.co din Franta. Inspirat din devbootcamp-urile lansate in Statele Unite, programul Simplon a fost adaptat, testat si validat in 6 luni intensive de training oferit gratuit celor care vin din categorii dezavantajate social si vor sa devina antreprenori si dezvoltatori de servicii web.

Simplon Romania este o filiala locala Simplon.co, un start-up francez, lansat in aprilie 2013. Conceptul a fost preluat de Roxana Rugina, una din absolventele programului in Franta, si este implementat la Cluj in parteneriat cu Ruby Tribe si Cluj Cowork.

“Scopul activitatilor noastre este de a aduce diversitate si inovatie in domeniul IT prin dezvoltarea unei comunitati de talente creative, pasionate de tehnologie si antreprenoriat”, declara Roxana Rugina, co-fondatorul Simplon Romania.

Pe langa bootcamp si programul de incubare dedicat antreprenorilor, Simplon organizeaza evenimente, ateliere pentru copii, workshopuri pentru fete si femei sau angajatii din companii care vor sa invete programare.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: